Gyulai Miklós (gyulai miklós, )
Sport

2013 volt a magyar atlétika legsikeresebb éve

A Magyar Atlétikai Szövetség elnöke különösen az EYOF-on elért eredményekre büszke.

A magyar atlétika elmúlt több mint 100 esztendejének legsikeresebb éve volt a 2013-as – hangzott el a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) keddi sajtóbeszélgetésén.

Gyulai Miklós MASZ-elnök az eredményeket sorolva kiemelte, különösen büszke arra, hogy az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) legeredményesebb magyar sportága az atlétika lett. Minden korosztályt figyelembe véve az atléták 12 arany-, 13 ezüst- és 8 bronzérmet szereztek a kiemelt nemzetközi versenyeken.


Gyulai Miklós elégedetten értékelte a 2013-as esztendőt
Fotó: MTI

Az idei események közül az elnök sikeres szereplést vár a jövő hétvégén sorra kerülő téli dobó Európa Kupán, ahol 13 magyar indul, köztük az olimpiai bajnok Pars Krisztián. A hazai versenyek sorában különlegességnek ígérkezik a 6. veterán fedettpályás világbajnokság. A március 25. és 30. között rendezendő vb-n 70 országból közel 4000 atléta vesz részt a “mini olimpiai központban”, azaz a Syma Csarnokban, a Puskás Ferenc Stadion déli edzőpályáján és a Városligetben.

A MASZ az idei évre új versenyrendszert alakított ki, ennek része az ismét életre hívott felnőtt és utánpótlás csapatbajnokság, a magyar liga és a szuper liga, melyek mind pénzdíjasok.

A kölyökatlétikai programban tavaly a Semmelweis Egyetemmel együttműködve ezer pedagógust képeztek ki, jelenleg folyik a második ezer tanár oktatása. A tervek szerint összesen 3000-3500 alsó tagozatos tanár sajátíthatja el az atlétikai alapú testnevelés oktatásához szükséges tudást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!