Sport

Szombaton már döntősök lehetnek Görbiczék

győri audi eto (győri audi eto kc, )
győri audi eto (győri audi eto kc, )

Bejuthat szombaton a májusi, budapesti Bajnokok Ligája Final Fourba a Győr női kézilabdacsapata; ehhez győznie kell Ljubljanában, a Podgoricának pedig pontot kell szereznie Larvikban. A hétvége további kiemelkedő kézilabdás eseménye a hazai férfi bajnokság rangadója, a Veszprém-Szeged mérkőzés lesz.

A női BL-ben a címvédő Győr három forduló során öt pontot szerzett úgy, hogy legutóbb, február 16-án, hazai környezetben legyőzte a Ljubljanát 27-24-re. Most a szlovén fővárosban kellene nyernie, mert ha a Podgorica közben legalább döntetlent ér el Larvikban, az utolsó két forduló eredményeitől függetlenül a magyar bajnok biztosan ott lesz a május 3-4-i budapesti négyes döntőben.


Fotó: MTI

A női KEK negyeddöntőjében a 2011-ben és 2012-ben kupagyőztes FTC az egyik legerősebb ellenfelével, a BL-ben 2006-ban, 2009-ben és 2010-ben első Viborggal találkozik. A párharc első mérkőzésére hétfőn, Dániában kerül sor. Amennyiben a zöld-fehérek továbbjutnak, az egyik legnagyobb ellenfelüket ejtik ki, és ezzel megnyílhat számukra az út a végső siker felé.

A női EHF Kupában, a nyolc között a Fehérvár éppen az egyik legkönnyebb riválist, a kolozsvári Jolidont kapta. Előny, hogy a visszavágót rendezik majd Székesfehérváron.

A férfi NB I-ben szombaton, 13 órakor kezdődik a rangadó, a címvédő Veszprém és az eddig százszázalékos Szeged összecsapása. Október 26-án a Tisza-partiak úgy nyertek 23-22-re, hogy a félidőben még 14-8-ra vezettek. A Szeged 21 mérkőzésből 42 pontot szerzett, a Veszprém húsz fellépésén 38 pontot gyűjtött. Ha a veszprémiek győznek minimum két góllal, nagy valószínűséggel megnyerik az alapszakaszt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik