Sport

Győzelmével nagyon jó helyzetben a Sapa

A Sapa Fehérvár AV19 szenzációs második harmadbeli játékával 5-4-re legyőzte a vendég Graz csapatát az osztrák jégkorongliga (EBEL) középszakaszának alsóházában.

A Sapa így a rájátszásba jutás szempontjából kedvező helyzetből várja az utolsó, vasárnapi fordulót. A fehérváriak a forduló előtt vezették az alsóházat, de mögöttük olyan szoros volt az állás, hogy vereséggel kikerülhettek volna a továbbjutók köréből.

Nagy iramban, hazai helyzetekkel indult a meccs, de az első grazi ziccer gólt ért. A csata paprikás hangulatban zajlott, sok volt a kakaskodás, lökdösődés.


Fotó: MTI

Két kimaradt emberelőny után a második harmadban “kiszakadt a gólzsák”. Tizenhárom perc alatt négyszer rezdült a Graz hálója, ebből háromszor Colton Yellow Horn pontos lövése miatt. A kapuscsere sem segített az osztrákokon, mert közvetlenül a második szünet előtt Sarauer is betalált.

A záró játékrészben a graziak minden erejükkel támadtak, és szűk három perccel a vége előtt feljöttek 5-4-re. Egyenlíteniük azonban nem sikerült, így ők már biztosan nem juthatnak tovább.

A magyar csapat vasárnap a vele azonos pontszámmal álló Dornbirn vendége lesz. A playoffért még harcban lévő Klagenfurt két ponttal kevesebb gyűjtött. A három együttes közül kettő kerül a negyeddöntőbe.

Eredmény – középszakasz, alsóház (7-12. helyért), 9. forduló

Sapa Fehérvár AV19 – Graz 99ers (osztrák) 5-4 (0-1, 5-0, 0-3)
gól: Yellow Horn (22., 33., 35.), McGregor (33.), Sarauer (39.), illetve Lefebvre (5., 53.), Van Ballegoie (47.), Ganahl (58.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik