Sport

Elmeszelték a nőverő magyar kosarast

Szűk két hónappal a szilveszteri "pofozkodás" után Will Tamást, a szombathelyi Falco kosarasát a szövetség fegyelmi bizottsága hat bajnoki és kupamérkőzésről tiltotta el, továbbá félmillió forintos büntetéssel sújtották.

A sport24 is beszámolt arról a csúnya esetről, amit január elején Balogh Judit kosáredző közösségi oldalán tálalt ki. A szemtanúk állítása szerint a Falco KC Szombathely férfi-kosárlabdacsapatának kapitánya szilveszterkor felkapta a vizet valamin és lökdösni kezdte a BEAC kosárlabdázónőjét, Horváth Enikőt.

A lányt kilökte a gangra, majd a korlátnak szorította, megpróbálta kicsavarni a kezét. A lány védekezésképp hangosan káromkodott, és kiabált, mire Will Tamás elkezdte fojtogatni, majd többször megütötte és lelökte a lépcsőn.

Will Tamás (bal szélen 11-es) az eset után és azóta is folyamatosan játszott csapatában
Fotó: falcokc.com

Az ügyből feljelentés lett, a rendőrség súlyos testi sértés kísérlet gyanúja miatt kezdett nyomozni. Will Tamást információnk szerint csütörtökön hallgatták ki először, ezért is furcsa, hogy a szövetség a nyomozás lezárása előtt máris ítélkezett és büntetett.

A borsonline kérdésére Nyilas Levente, a szövetség a fegyelmi bizottságának elnöke elmondta, Will Tamás sportolóhoz méltatlanul viselkedett, és nem is igyekezett tisztázni magát, ugyanis két alkalommal sem jött el a meghallgatásra. Ezért a játékost távollétében hat bajnoki és kupamérkőzésről tiltották el, továbbá félmillió forintos büntetéssel sújtották – pénzbüntetése meghozatalakor figyelembe vették a keresetét.

Közvetlen az eset után a szombathelyi klub ügyvezetője, Gráczer György is megszólalt. Megdöbbent, nem talált szavakat és azt ígérte, a klub ki fogja vizsgálni, hogy mi történt, majd ennek függvényében tesznek további lépéseket.

A Falcóban azóta folyamatosan játszott Will, a hónap közepén a klub honlapja “Will parádé” címmel számolt be a Nyíregyháza elleni sikerről is.

Most egy darabig nem lesz parádé…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik