Sport

Olimpiai bronzérmes center a Pécs legújabb fogása

kosárlabda (kosárlabda, )
kosárlabda (kosárlabda, )

Az ausztrál Abby Bishop neve valószínűleg még nem ismerős a pécsi kosárlabda fanatikusok körében, azonban az szinte biztos, hogy egy remek játékossal gazdagodott a kedvenc csapatuk.

Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint egy olimpiai bronzérem Londonból, vagy éppen a női kosárlabda elitligája, az amerikai WNBA bajnoki címe. Bishop az ausztrál bajnokságban 24 mérkőzésen lépett pályára, ami alatt 18.5 pontos és 10.3-as lepattanó átlaggal zárt – írja a peacpecs.hu.

A 25 éves center rendkívül hasznos lehet a baranyaiak számára, hiszen 189 cm-s magassága ellenére, nem csak a palánk alatt veszélyes, amit a 36%-os triplamutató is jól szemléltet.

Bishop balra
Fotó: Europress fotóügynökség

De ha a számoknak és az érmeknek nem hisznek, akkor Bishop előző csapatának edzője a Carrie Graf talán meg tud győzni mindenkit: „Abby-ről a legfontosabb azt tudni, hogy mindenhez úgy áll hozzá: meg tudom csinálni.”

Az ausztrál játékos vasárnap érkezik Pécsre a Canberra Capitals csapatától és a legnagyobb feladata az lesz, hogy pótolja a távozó LaToya Williams-et.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik