Sport

Tartja remek formáját Rédli

Rédli András (rédli andrás, )
Rédli András (rédli andrás, )

Világbajnok párbajtőrözőnk egy héttel a heidenheimi ezüstérme után hetedik helyen végzett a tallinni Vk-versenyen. A genti női kard Vk-n a nyolcaddöntős Márton Anna szerepelt a legjobban a mieink közül, míg a La Coruna-i férfi tőr eseménynek már nem volt szombati magyar szereplője.

Három fegyvernemben folytatódott ezen a hétvégén a vívó “Világkupa-körcirkusz”. Tallinnban a férfi párbajtőrözők szerepeltek, és a foghíjas magyar csapatból – Imre Géza és Boczkó Gábor nem tartott a küldöttséggel – Rédli András szerepelt a legjobban, hetedik lett – írja a hunfencing.hu.

A nap a mi szempontunkból nagyszerűen kezdődött, az első körben ugyanis mind a négy táblára került vívónk győzni tudott. A folytatás azonban csak Rédlinek sikerült. Az egy hete Heidenheimben ezüstérmet nyerő magyar az aktuális nagy skalpját a nyolcaddöntőben aratta, amikoris a világranglistán második helyen álló venezuelai Limardót verte egy tusgazdagnak nem mondható csörtében, hosszabbítás után 3:2-re.

Fotó: MTI

Az egytusos asszók tulajdonsága ugyanakkor az, hogy forgandó. A negyeddöntőben ugyanis a francia Grumier hasonló módon győzte le a Balaton kiválóságát, aki így hetedikként zárt. Gentben, a női kardozók versenyén egy kört tolódott hátra a tallinnihoz képest a magyar szereplés.

Érthetően: itt hárman estek ki a legjobb 64 között, míg Márton Anna a nyolcaddöntőben zárt. Tizenkilenc esztendős tehetségünk talán most állt legközelebb ahhoz, hogy felnőtt Vk-n döntőbe jusson, ugyanis két szép siker után egy papíron verhetőnek tűnő kazah következett.

Azonban azt a küszöböt még nem sikerült az MTK kardozójának átlépnie. Panka a jövő héten saját korosztályához költözik, esélyesként áll ugyanis rajthoz a jeruzsálemi junior Eb-n.

Előtte azonban még következnek a vasárnapi csapatversenyek. A magyarok mindhárom hétvégi helyszínen pástra lépnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik