Sport

Knoch Viktor bevállalna még egy olimpiát

knoch viktor (knoch viktor)
knoch viktor (knoch viktor)

Szeretné folytatni pályafutását a következő olimpiáig Knoch Viktor rövidpályás gyorskorcsolyázó, aki Szocsiban már harmadszor szerepelt ötkarikás játékokon.

“Érzek magamban még egy olimpiát, de a prioritások megváltoznak a következő másfél-két évben” – mondta a 24 esztendős versenyző, aki nyolc éve Torinóban 1500 méteren ötödik lett, ezzel akkor 26 év után Magyarország legjobb helyezését érte el a téli játékokon.


Fotó: MTI

Knoch elárulta, az elkövetkezendő időszakban az lesz számára az elsődleges, hogy befejezze a főiskolát, mert ott vannak elmaradásai. Megfogalmazása szerint emellett annyit edz és annyi versenyen indul, amennyi belefér az idejébe.
A közeljövővel kapcsolatban megjegyezte, hogy most hosszabb pihenő következik számára, mert a szakmai stábbal egyeztetve a márciusi világbajnokságot kihagyja, azon ugyanis elsősorban olyan versenyzők indulnak, akik nem szerepeltek az olimpián.

A Szocsiban rendezett játékokat is méltatta. Kiemelte, nagyban megkönnyítette a sportolók életét, hogy az olimpiai falu közvetlenül a versenyhelyszínek szomszédságába került, így végig a belső rendszerben maradva nem kellett állandó átvizsgálásokon átesniük. Hozzátette, a létesítmények nagyszerűek, s örült, hogy kijutott egy jégkorongmeccsre, illetve nagypályás gyorskorcsolya versenyre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik