Sport

Babosék kiestek, Nadal nem

Babos-Timea(960x640).jpg (babos tímea, )
Babos-Timea(960x640).jpg (babos tímea, )

Babos Tímea és ausztrál partnere két szettben kikapott a Brazíliában zajló, salakpályás női tenisztorna negyeddöntőjében.

Korábban írtunk róla, hogy Babos Tímea számára már az első fordulóban véget értek az egyes küzdelmei Rio de Janeiróban, miután szettelőnyből kikapott a dél-afrikai Chanelle Scheeperstől. Honfitársunk, ahogyan azt tőle megszokhattuk, párosban is pályára lépett a tornán, méghozzá az ausztrál Jarmila Gajdosová oldalán.

A kettős az első kört magabiztosan teljesítette, csütörtökön este pedig a legjobb négyber kerülés volt a tét Irina-Camelia Begu, María Irigoyen duó ellen. Babosék a harmadik kiemeltek voltak, ennek ellenére nem tudták érvényesíteni a papírformát, a román-argentin kettős két szoros szettben diadalmaskodott és jutott be az elődöntőbe, ahol az első helyen rangsorolt Záhlavová-Strycová, Zakopalová cseh páros lesz az ellenfelük.


Rafael Nadal könnyedén vette a legutóbbi akadályt
Fotó: Europress Fotóügynökség

Ugyanennek a tornának a férfiversenyében a világelső  Rafael Nadal is pályára lépett. Az első helyen kiemelt spanyol honfitársával, Albert Montanésszel csapott össze a brazíliai salakon és ahogyan azt előzetesen várni lehetett, magabiztosan le is győzte riválisát, méghozzá 6-1, 6-2 arányban. Nadalra a következő körben a portugál Joao Sousa vár.

Az már biztos, hogy a finálé egyik résztvevője spanyol lesz, a másik ágon Tommy RobredoPablo Andújar elődöntőt rendeznek ugyanis.

Eredmények – tenisztorna, Rio de Janeiro

nők, páros, 2. forduló:
Begu, Irigoyen (román, argentin) – Babos, Gajdosová (magyar, ausztrál, 3.) 6-4, 7-5

férfiak, egyes, negyeddöntő:
Nadal (spanyol, 1.) – Montanés (spanyol) 6-1, 6-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik