Sport

Kósa Lajos Szocsiban megállapodást kötött

Debrecen rendezheti a 2016-os junior műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságot.

“Megállapodtunk: 2016-ban Debrecen közönsége élvezheti a junior műkorcsolya és jégtánc világbajnokság eseményeit! Mellettem Ottavio Cinquanta, a nemzetközi szövetség elnöke” – ezt posztolta közösségi oldalán Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, aki egyben a MOKSZ, azaz a Magyar Országos Korcsolyázók Szövetségének is az elnöke.

Debrecen nem először rendez jeges világeseményt. A város jégkorongban és rövidpályás gyorskorcsolyában is volt már B csoportos, illetve normál világbajnokság házigazdája, de a “legművészibb” jeges sportágban még sohasem volt rendező. Most lesz a junioroknál.

Nem mellesleg Kósa Lajos lánya, Eszter, a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola tehetséges műkorcsolyázója jelenleg 16 éves. 2016-ban ippeg 18 lesz, ergo ha karrierje úgy fejlődik, ahogy jelenleg látszik, a szó legszorosabb értelmében hazai közönség előtt versenyezhet majd.

Ezzel kapcsolatban Kósa elárulta, elsősorban a finanszírozással kapcsolatban tárgyaltak az ISU illetékeseivel arról, hogy a szervezet mekkora összeggel támogatja majd az eseményt. Hozzátette: ebben a kérdésben még nem született végső megállapodás, ugyanakkor az ISU várhatóan 600 ezer és 1 millió dollár közötti összeggel járul majd hozzá a rendezéshez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik