Sport

Farkas Norbert a mezőny felét megelőzte óriás-műlesiklásban!!

Az amerikai Ted Ligety vezet az első futam után a férfi óriás-műlesiklók viadalán a szocsi olimpián. A magyar versenyző az 55. helyen áll.

A játékok honlapja szerint Ligety – akinek felmenői között magyarok is találhatók – 1:21.08 perc alatt teljesítette a pályát, a második helyen óriási meglepetésre a 28-as rajtszámmal induló cseh Ondrej Bank várja a délutáni futamot. Hátránya 93 századmásodperc. Az olasz Davide Simoncelli lett a harmadik 1.27 másodperces hátránnyal.

A 107 fős mezőnyben az első futamot huszonnyolcan nem tudták teljesíteni. Farkas Norbert 79-es rajtszámmal csúszott. A már meglehetősen “legyalult” pályán végül a 1:29.77-tel, azaz 8.69 másodperces lemaradással az 55. helyen zárt. A második futam 11.30-kor kezdődik.

Az első futam legnagyobb legnagyobb vesztese minden bizonnyal Stefan Luitz, aki mindössze 6 tizedes hátránnyal állhatna a második helyen, ha nem baltázza el az utolsó kaput.

A második futamban Ted Ligety csak a 14. időt futotta, de ez is elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy megőrizze vezető helyét, így aranyat akasztottak a nyakába. Másodiknak a francia Missillier futott be, míg a dobogó 3. fokára is francia versenyző állhatott Pinturault. Előbbe a 10. helyről csúszott fel, annak köszönhetően, hogy fantasztikus futammal megnyerte a második etapot.

Farkas Norbert hozzá képest 8,39 század másodperccel csúszott lassabban, de célba ért, és összességében 57 versenyzőt maga mögött tudva az 50. helyen zárt. Bravó!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik