Sport

Erdei: Elég őrült vagyok magamtól is

erdei zsolt (erdei zsolt, )
erdei zsolt (erdei zsolt, )

A magyar ökölvívó azt mondja, hogy edzőjének időnként vissza kell őt fognia.

Erdei Zsolt már elkezdte a kesztyűs edzéseket. Ez teljesen normális a felkészülésnek ebben az időszakában, hiszen Madár március 8-án lép szorítóba, a Ferobox Event kecskeméti gáláján, amelyen a WBO (Boksz Világszövetség) betöltetlen Európa-bajnoki öve lesz a tét.

„A felkészülés utolsó négy hetében a technikai csiszolásokon a hangsúly és a speciális állóképességre való kihegyezés van a középpontban – mondta el Erdei. – Ehhez mindenképpen kell egy edző, aki esetemben nem más, mint Fritz Sdunek. Meg sem fordult a fejemben, hogy mással készüljek fel a mérkőzésre, hiszen tökéletes az összhang közöttünk.”


Erdei Zsolt ezúttal is Fritz Sdunekkel készül
Fotó: Erdei Team

Erdei hosszabb kihagyás után tér vissza a ringbe, de nem aggódik emiatt, mert voltak már hosszabb kihagyásai, és mindegyik után jól tudott bunyózni. Mostani riválisa a grúz Shalva Jomardashvili lesz, ellene próbálja felkészíteni tanítványát Sdunek.

„Az ellenfélnek vannak gyengéi és erősségei, azokat figyelembe véve iskolázok Fritzcel, olyan kombinációkat ütök, amelyekkel már a grúz ellen készít fel. Az edzőpartnereket is igyekeztünk úgy kiválasztani, hogy hozzá hasonlítsanak, de ez nem nagyon sikerült, mert mindenki sokkal magasabb nálam, miközben a grúz pont akkora mint én – viszont örülök, hogy váltott ellenfelekkel tudok kesztyűzni. Itt készül a korábbi cirkálósúlyú világbajnok Juan Carlos Gómez is, vele már háromszor is kesztyűztem, és elég jól ment” – mosolygott Madár.

„Engem nem kell fanatizálni, mert elég őrült vagyok magamtól is, úgyhogy Fritznek néha éppen az a dolga, hogy visszafogjon, mert hajlamos vagyok túlfeszíteni a húrt” – tette még hozzá Erdei.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik