Sport

Otthon verte a Győr a Ljubljanát

Eduarda Amorim (eduarda amorim, )
Eduarda Amorim (eduarda amorim, )

Szoros mérkőzésen nyert 27-24-re a Győri Audi ETO női kézilabdacsapata a Krim Ljubljana ellen a Bajnokok Ligája középdöntőjében.

A címvédő Győri Audi ETO KC egy Buducsnoszt Podgorica elleni döntetlennel, majd a Larvik idegenbeli legyőzésével hangolt a Bajnokok Ligája középdöntőjének harmadik fordulójára, ahol a Krim Ljubljana volt a magyar csapat ellenfele.

A találkozó első két gólját a szlovénok szerezték, de a 8. percben Orbán révén már a hazaiak vezettek (4-3). Innentől kezdve a Ljubljana szaladt az eredmény után, Ambros Martín együttese a 17. percben már néggyel is vezetett (10-6). Nem adták fel a vendégek a küzdelmet, a felvonás vágáre faragni is tudtak a hátrányukból, 14-12-nél fordultak a csapatok.


Eduarda Amorim elöl és hátul is meggyőző teljesítményt nyújtott
Fotó: MTI

Görbicz-góllal indult a második harminc perc, azonban a győriek nem dőlhettek hátra, a szlovénok sokáig ott loholtak a magyar együttes nyakában, a 47. percre pedig feljöttek egy találatra (20-19). Innentől kezdve ismét az ETO percei következtek, az 54. minutumban pedig már négy találat volt a csapatok közt (25-21). A hajrá ennek ellenére szoros volt, kétgólos különbségnél ráadásul Görbicz kihagyott egy hetest az 59. percben, de egy jó védekezés, majd Görbicz bombagólja véget vetett a meccsnek, 27-24 lett a vége.

Eredmény – női Bajnokok Ligája, középdöntő, 3. forduló

Győri Audi ETO KC – Krim Ljubljana (szlovén) 27-24 (14-12)
A magyar csapat gólszerzői:
Bulatovic 6, Amorim 6, Görbicz 5, Löke 4, Bognár-Bódi 2, Kovacsics 2, Orbán 1, Korsós 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik