Sport

Szétlövésben győzte le az USA az oroszokat

USA, Oroszország, jégkorong (usa, oroszország, jégkorong, )
USA, Oroszország, jégkorong (usa, oroszország, jégkorong, )

Az amerikai hokiválogatott egy fordulatos mérkőzésen nyert 3-2-re a házigazda ellen Szocsiban.

Az Amerikai Egyesült Államok és Oroszország jégkorong-válogatottja találkozott szombaton a Szocsiban zajló téli olimpia A csoportjában. A két hokinagyhatalom ütközete igazi csemegének számít és a felek ezúttal is bebizonyították, hogy minden meccsből presztízskérdést csinálnak.

Már az első harmadban lehetett érezni, hogy ez a találkozó más, mint a többi, még a lazább játékstílus miatt sokat kritizált szbornaja is fegyelmezetten zárt vissza védekezni. A kapusokat nem is állították megoldhatatlan feladat elé az első harmadban, így ez a húsz perc gól nélkül telt le.

A második játékrész derekán jártak a találkozó, amikor a védők között kiugró csapatkapitány, Pavel Dacjuk szerezte meg a hazaiaknak a vezetést. Nem tartott sokáig az orosz öröm, ugyanis pár perccel később egyenlített az USA, Cam Fowler volt jókor jó helyen.


Nagy volt a tumultus a kapuk előtt
Fotó: Europress Fotóügynökség

A harmadik felvonásnak 1-1-ről vágtak neki a csapatok, majd az 50. percben az amerikaiak szereztek vezetést, Joe Pavelski kapásból lőtt a hálóba emberelőnyben. Ez a fór sem tartott sokáig, ugyanis az oroszok is gólra váltottak egy emberfölényes szituációt, sőt, nem sokkal később Tyutin bombázott a felső sarokba, azonban a találatot érvénytelenítették, mivel a kapu már korábban elmozdult a helyéről.

Nem született döntés a rendes játékidőben, vagyis a csapatok már 60 perc játék után gazdagodtak egy-egy ponttal, ugyanakkor további egyről döntött még a folytatás. A hosszabbításban az amerikaiak előtt adódott nagy gólszerzési lehetőség, Patrick Kane azonban a kapusba lőtt egy szólót.

Egészen a szétlövésig jutottak a csapatok, az oroszoknak pedig rendesen rezgett a léc, mivel Malkin, majd Dacjuk is kihagyta a maga kísérletét, de Kovalcsuk a harmadik sorozatban meccsben tartotta a hazaiakat. A folytatásban aztán Kovalcsuk és Dacjuk, illetve Oshie csatája lett a büntetőlövés, az amerikai csatár pedig végül megnyerte az övéinek a meccset.

Eredmény – jégkorong, férfiak, A csoport

Oroszország – USA 2-3 (0-0, 1-1, 1-1, 0-0) – szétlövésben

Ajánlott videó

Olvasói sztorik