Sport

Hazatér a sértődős világbajnokunk

Csipes Tamara hazatér Ausztráliából és újra magyar színekben versenyez, állítja a Nemzeti Sport.

Hogy mi az oka Csipes Tamara pálfordulásának azt nyilván csak ő tudja pontosan. Mi csak találgatunk. Az mindenesetre elgondolkodtató, hogy a sportág téli holtszezonjában olyan dolgok történtek, ami másfél évvel ezelőtti döntését – a vitákkal és sértődéssel, nem utolsósorban számára kudarccal végződő londoni kvalifikációs versenyek után férjével 2012 októberében Ausztráliába költözött – átgondolására késztették. Mik is ezek?

Február első napjaiban bejelentették: Janics Natasát gerincsérvvel kellett megoperálni. Egy ilyen műtét után általában úszik a szezon. Ahogy, persze sokkal örömtelibb hír miatt nem ül hajóba idén Kovács Katalin és Fazekas-Zur Krisztina sem – ők mindketten decemberben adták hírül, hogy anyai örömök elé néznek.

Csipes Tamara: hello, újra itt vagyok!
Fotó: MTI

Akárhogy is számolunk, ez három olimpiai bajnok kiesését jelenti a honi képzeletbeli vagy valós kajak ranglistáról, így kitárul a kapu, vagy szemléletesebben, megürül a hely a fiatal tehetségek számára is.

Tudni kell azt is, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség nem adta ki Csipes versenyengedélyét, így leghamarabb 2015-ben versenyezhetett volna Ausztrál színekben. Tamara ennek ellenére Anna Wood edző irányításával edzett a Gold Coast-i kajak-kenu központban.

Csipes Tamara még mindig csak 24 éves. Nem mellesleg magyar színekben négyszer nyert világbajnoki címet. A női szakág vezetője Tamara édesapja, Csipes Ferenc.

A magyar sport, a kajak-kenu csak nyerhet az óriási tehetségnek tartott, ráadásul már a felnőttek közt is bizonyított versenyzővel. Ha az ausztráliai másfél év másra nem is volt jó, arra mindenképp, hogy a tán kicsit “sértődős” Csipes Tamara tisztábban látja a világot és benne jobban el tudja helyezni önmagát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik