Sport

Vízilabda-Eb: 150 nap múlva jön, béka lesz a kabala

vizilabda-eb(960x640).jpg (vízilabda eb, kásás tamás, drávucz rita, kovács ákos, )
vizilabda-eb(960x640).jpg (vízilabda eb, kásás tamás, drávucz rita, kovács ákos, )

A budapesti vízilabda Európa-bajnokság előtt 150 nappal bemutatták a torna kabalafiguráját, új weboldalát és bejelentették, elkezdődik a Hajós Alfréd Uszoda teraszának és lelátóinak felújítása.

A Magyar Vízilabda Szövetség szerdai sajtótájékoztatóján Simicskó István sportért felelős államtitkár bejelentette, hogy a kormány 280 millió forinttal támogatja az Eb sikeres megrendezését.

Kemény Dénes, a szövetség elnöke erre azt mondta: „Le a kalappal a zsebbe nyúlást illetően.” Valóban, az állam ugyanis korábban az 1 millió eurós marketingjog-vásárlást is magára vállalta, ez volt a kormánygarancia a pályázat benyújtásakor.

A korábbi szövetségi kapitány elmondta, a jövő héten elkezdődik a margitszigeti Hajós Alfréd Uszoda teraszának, majd a lelátóknak a felújítása. Ez májusra be is fejeződik. Hozzátette, az Eb idejére vonatkozóan (ez 17 napot jelent) sikerült megállapodni az uszoda kibérlésének összegéről is, az erre vonatkozó szerződést hamarost aláírják.


Az Eb két nagykövete, Drávucz Rita és Kásás Tamás mutatta be a torna kabalafiguráját
Fotó: Szaka József/waterpolo.hu

Az Eb ideje alatta a női válogatottunk a Hiltonban lakik majd a Várban, a férfiak szállodáját nem nevezték meg a srácok kérésére. A többi nemzeti válogatott vagy a Margitszigeten vagy az Árpád-híd két oldalán lévő szállodákban lakik a júliusi tornán.

Az Európa-bajnokság alatt a személyszállítást a szövetség partnere, a Volvo biztosítja, a csapatokat pedig minden bizonnyal a Volánbusz szállítja.

Szó esett a jegyértékesítésről is a szerdai sajtótájékoztatón. Bár a rendszer azt jelzi ki, hogy a döntőkre és az elődöntőkre már nem lehet jegyet kapni, ez nem jelenti azt, hogy már nem lesz jegy ezekre a mérkőzésekre.

Beck György, a szövetség társelnöke mindenkit megnyugtatott, folyamatosan nyitják meg a jegycsomagokat, így folyamatosan érdemes lesz nézni a waterpolo.hu oldalt és a jegyed.hu felületeit.

Azt is hozzátette, azon gondolkodnak, hogyan lehetne a majdan felépítendő két mobillelátót egy kicsit nagyobbra tervezni, akkora ugyanis az érdeklődés.

A budapesti torna július 14-én kezdődik és július 27-ig tart a margitszigeti Hajós Alfréd Uszodában. A torna női mezőnye már kialakult, ennek alapján Magyarország, Spanyolország, Olaszország, Oroszország, Görögország, Hollandia, Franciaország és Nagy-Britannia lesz a résztvevő.

A férfiaknál még tartanak a selejtezők, február 15-én és március 1-jén oda-visszavágós alapon küzd még tizenkét együttes. Már kvalifikálta magát a rendező Magyarország mellett Montenegró, Horvátország, Olaszország, Görögország és Németország.

A szerdai sajtótájékoztatón elhangzott, hivatalosan is elindult a torna hivatalos weboldala, amely a http://www.ecwaterpolo2014.com oldalon érhető el.

Az Eb hivatalos kabalafigurája egy béka lesz, Kemény Dénes ötlete volt. Vízi állatot szeretett volna (a harcsát a szombathelyi junior világbajnokságon tavaly „ellőtték”), semmiképp sem pulit. A béka jó választás volt, nagy tetszést arat. Neve még nincs, a szövetség erre irányuló játékot hirdet majd a közlejövőben.

Az Eb sorsolását március 9-én tartják.

polls

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik