Sport

Miklós Edit: nem a levegőbe beszéltem

Ugyan Miklós Edit pontszerző helyet tűzött ki magának célként lesiklásban, de hetedik helyétől sincs elkeseredve. Ami biztos, az olimpiát megelőzően nem beszélt a levegőbe.

Miklós Edit szerdán elért olimpiai 7. helyével sporttörténelmet írt. Csak, ha a nagy sínemzeteket vesszük figyelembe, akkor maga mögé utasította mind a négy amerikait és osztrákot, három olaszt, két németet és svédet, egy-egy kanadait, norvégot és franciát!

Óriási eredmény ez kérem! Alpesi számban magyar versenyző ilyen magasságban, de még csak ennek közelében sem járt soha! Pontosabban éppen ő, hétfőn, amikor 16. lett szuperkombinációban.

“Amikor a célba érkezéskor megláttam, hogy hatodik helyen állok, arra gondoltam, megcsináltam” – nyilatkozta a futamot követően a csíkszeredai születésű versenyző, aki hozzátette, az sem bántotta, amikor rögtön utána megelőzte őt a norvég Lotte Smiseth Sejersted.

“Nem szabad emiatt elégedetlennek lenni, mert ez így is jó, a célom teljesült, bebizonyítottam, hogy nem a levegőbe beszéltem.”
Forrás: facebook

“Végig a határon síeltem, mert aki az olimpián rajthoz áll, az aranyat szeretne nyerni. Másképp ezt nem lehet. A pálya első felén rontottam, nem jó íven síeltem, de amikor az igazán meredek részre értem, ott mindent beleadtam, a pálya alsó szakaszán pedig éreztem, hogy gyors vagyok. Nem zavart meg a fenti hibám, mert rajttól célig harcolni kell, ugyanis mindenki hibázik, senki nem tud tökéletes pályát menni” – idézte fel futamát a 25 éves versenyző, akinek a jelenlegi világkupaszezonban a 12. hely volt a legjobbja.

Az MTK versenyzője kiemelte, sikerében hatalmas szerep hárult Stark Mártonra, aki tökéletes léceket biztosított számára, nagyszerűen sikerült a vaxolás.

“Azért kockáztattam, mert tudtam, hogy most van esélyem az igazán jó eredményre. Remélem, ez az igazi karrierem kezdete!” – mondta Miklós Edit, aki Vancouverben – még román színekben – kiesett lesiklásban, ráadásul meg is sérült, így a folytatásban ott már nem állt rajthoz.

A magyar állampolgárságot éppen a legutóbbi olimpia után, 2010 októberében megkapó alpesi síző szombaton még szuper-óriásműlesiklásban, majd jövő hét kedden óriás-műlesiklásban indul. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, előbbi számban érhet el jó eredményt, főleg most, hogy már nincs veszítenivalója. Azt ígérte, ott is mindent belead.

“Én akkor hittem el, hogy megcsinálhatja az általa kitűzött célt, a hatba kerülést, amikor a szuperkombináció lesikló részében a pályának volt olyan szakasza, ahol ő volt a leggyorsabb. Neki most minden összejött. Meghatott a sikere, nagyon örülök neki” – mondta a szám másik magyar indulója, a végül 35. Berecz Anna, aki hozzátette, Miklós Editről tudta, hogy “fejben nagyon ott van”, s ezt most ismét bebizonyította.

Miklós Edit hetedik helye eddig a magyar csapat legjobb eredménye a szocsi játékokon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik