Sport

Máris feledésbe merült Schumacher balesete

schumacher balesete (schumacher balesete)
schumacher balesete (schumacher balesete)

Ugyan a Világkupa-sorozatban már kötelező a biztonságosabb sisak viselése, Szocsiban még az elavult felszerelés is megengedett. A NOB kapott hideget is, meleget is.

Nem nyugodtak a síszövetségek a Nemzetközi Olimpiai Bizottság döntése miatt. Többen azért vannak felháborodva, mert az olimpián az alpesi sízőknek a Kontinentális Kupa előírásainak kell megfelelniük, nem a sokkal biztonságosabb Világkupára előírt sisakban kell versenyezniük – írja a borsonline.hu.

A német Bild felháborítónak tartja, hogy nem tanultak Schumacher balesetéből a NOB-nál. A hétszeres Forma-1-es világbajnok pilóta december 29-én szenvedett el súlyos síbalesetet, azóta kétszer is megműtötték, de még mindig kómában van.

Fotó: Europress fotóügynökség

Felesége szavakkal ébresztené Schumachert

Schumacher akkor ugyan viselt sisakot, ami ugyanakkor nem tudta annyira tompítani az ütést, hogy ne következzen be komolyabb baj. A NOB-nak ezért lenne kötelessége a leghatásosabb védőeszközt bevezetni.

Nyílván a gazdagabb nemzetek az előírás nélkül is a legjobb sisakokban versenyeznek, ám vannnak versenyzők, akiknek nem éri meg a 700 eurós (körülbelül 210 ezer forintos) fejvédőre beruházni.

A férfilesiklást vasárnap sérülés nélkül megúszták a résztvevők, de a Szuper-G és a kombináció még hátra van. Igaz, jobb, ha nem festjük az ördögöt a falra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik