Sport

Vízilabda: ők utaznak Görögországba

Benedek Tibor (benedek tibor, )
Benedek Tibor (benedek tibor, )

Benedek Tibor megnevezte azokat a játékosokat, akik játszanak a Világligában.

Benedek Tibor, a magyar férfi-vízilabdaválogatott szövetségi kapitány a Volvo Kupa után jelölte ki a keddi, görögországi Világliga-mérkőzésre utazó keretét. A szakember döntése értelmében Kovács Gábor és Angyal Dániel is bekerült a csapatba, illetve ezúttal Lévai Márton lesz Nagy Viktor társa a kapuban.

A Volvo Kupa legjobb játékosának választott Madaras Norbert is utazik, centerposzton pedig Tóth Márton és Hárai Balázs bizonyíthat.


Benedek Tibor elégedett volt a fiatalok teljesítményével
Fotó: MTI

„Ez egy erős csapat, amelyikről azt gondolom, hogy nyerhet Görögországban. Mindenki, aki bekerült, bizonyított az elmúlt héten, azaz megharcolt a helyéért, nem kísérleti alapon van bent. Egyébként elégedett voltam a fiatalok teljesítményével, Erdélyi Balázs például most nincs ugyan itt, de megmondtam neki, egy hét alatt meggyőzött arról, hogy helye van a nyári keretben – amennyiben ugyanilyen fizikai állapotban érkezik haza, mint most” mondta a waterpolo.hu-nak  Benedek Tibor.

A keddi mérkőzés előtt a magyar válogatott már legyőzte a görögöket a miskolci odavágón, Horvátországban pedig hosszabbítást követően, büntetőkkel nyertek a fiúk.

A magyar válogatott kerete

Nagy Viktor, Lévai Márton – kapusok

Gór-Nagy Miklós, Angyal Dániel, Hárai Balázs, Tóth Márton, Varga Dénes, Varga Dániel, Madaras Norbert, Vámos Márton, Kovács Gábor, Hosnyánszky Norbert, Szivós Márton – mezőnyjátékosok

Ajánlott videó

Olvasói sztorik