Sport

15 éves a legfiatalabb olimpikon Szocsiban

Alina Müller a svájci női jégkorongválogatott tagja.


Alina Müller akcióban
Fotó: Europress Fotóügynökség

Mindegyik olimpia kapcsán, legyen az téli vagy nyári, mindig érdemes utánanézni, ki a legfiatalabb vagy éppen a legidősebb sportoló a játékokon. A 2014-es szocsi olimpia legifjúbb tagja a svájci jégkorongozó hölgy, Alina Müller.

A mindössze 15 éves lány 1998. március 12-én született. Müller mindössze 162 centi magas és 50 kg. Mindenképp érdekesség vele kapcsolatban, hogy a fejlődése érdekében nemcsak a női mezőnyben játszik. Mivel a férfi mezőny keményebb és gyorsabb ott is rendszeresen játszik az EHC Winterthur csapatában. Amikor épp nem a fiúk között izzad az edzésen vagy a meccsen, akkor a női csapatában, a Zürich Lions-ban termeli a gólokat.

A 16. születésnapját csak a torna után betöltő lány példaképe Zach Parise, a Minnesota Wild kiválósága, és a Carolina Hurricanes titánja, Jeff Skinner.

Az olimpiai korrekorder egy magyar: Ordódy Béla 1928-ban, St. Moritzban 48 évesen és 29 naposan szerepelt kapusként. Könnyen megeshet, hogy Szocsiban megdől ez a csúcs, ugyanis Hubertus von Hohenlohe mexikói alpesi síelő arra készül, hogy 55 esztendősen szerepeljen a játékokon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik