Sport

Hat újonc a hokiválogatottban

Rich Chernomaz (rich chernomaz, )
Rich Chernomaz (rich chernomaz, )

Három kapus, tíz hátvéd és tizennégy csatár – így mutat a Rich Chernomaz által kijelölt utazó keret.

A magyar jégkorong-válogatott a hétvégén Lengyelországban, azon is belül Gdanskban szerepel egy nemzetközi tornán, melyen a házigazda mellett Olaszország és Fehéroroszág lesz a mieink ellenfele. Rich Chernomaz, a nemzeti csapat szövetségi kapitánya Káposztásmegyeren készült az elmúlt napokban mamutkeretével, ugyanis 40 jégkorongozó mutathatta meg magát a kanadai szakembernek.

Az már korábban eldőlt, hogy Bálizs Bence, Bartalis István, Hári János, Kóger Dániel, Nagy Gergő, Nagy Krisztián, Sikorcin Ladislav, Sofron István és Vas Márton klubkötelezettség, valamint sérülés miatt nem tud a csapattal tartani. Ennek következtében Dósa Krisztián, Reiter Attila, Kocsis Ferenc, Sárpátki Tamás, Németh Attila és Sebők Balázs személyében hat újoncot is avathat az együttes, melybe három kapust, tíz hátvédet és tizennégy csatárt jelölt Chernomaz.


Rich Chernomaz Káposztásmegyeren készült az együttessel
Fotó: MTI

„Az utazó fiatalok megérdemlik a lehetőséget. A házon belüli edzőmeccseken jól teljesítettek, és habár voltak így mások is, ők még nem elég erősek ahhoz, hogy a felnőtt válogatottban is hetékonyak legyenek, és ezt nem lehet siettetni. Akik velünk tartanak Lengyelországba, azokról most kiderül, mire képesek a srácok magas szintű ellenfelekkel szemben – mondta Rich Chernomaz szövetségi kapitány. – A normál edzésekkel szemben játék közben kiderül, a játékosok mennyire jók a sarkokban és a döntéshozatalban, ami fontos a mérkőzéseken. Most az volt a legfontosabb, hogy ilyen szempontból megvizsgáljuk a játékosokat. A fiatalokról, különösen néhány juniorról, kiderült, hogy egyáltalán nem lógnak ki a sorból, ami könnyebbé teszi a munkámat, hiszen lesz kiket behívni a következő összetartásra, hogy nagy legyen a verseny, ami a fejlődés alapfeltétele” – idézi a kapitányt a szövetség honlapja.

A válogatott utazó kerete

Kapusok: HETÉNYI Zoltán (SAPA Fehérvár AV19), RAJNA Miklós (SAPA Fehérvár AV19), SEVELA Peter (Dab.Docler)

Hátvédek: DÓSA Krisztián (MAC Budapest), GŐZ Balázs (Morzine-Avoriaz), HEGYI Ádám (MISKOLCI JJSE), GRÖSCHL Tamás (Dab.Docler), HÜFFNER Adrián (Dab.Docler), ORBÁN Attila (SAPA Fehérvár AV19), REITER Attila (SAPA Fehérvár AV19), SZIRÁNYI Bence (SAPA Fehérvár AV19), TOKAJI Viktor (SAPA Fehérvár AV19), VARGA Arnold (SAPA Fehérvár AV19)

Csatárok: AZARI Zsolt (Dab.Docler), BENK András (SAPA Fehérvár AV19), GALANISZ Nikandrosz (Dab.Docler), KOCSIS Ferenc (SAPA Fehérvár AV19), KOVÁCS Csaba (SAPA Fehérvár AV19), LADÁNYI Balázs (Dab.Docler), MAGOSI Bálint (SAPA Fehérvár AV19), MIHÁLY Árpád (SAPA Fehérvár AV19), NEMES Benjamin (SAPA Fehérvár AV19), NÉMETH Attila (SAPA Fehérvár AV19), SÁRPÁTKI Tamás (SAPA Fehérvár AV19), SEBŐK Balázs (Karpat Oulu), VAS János (Rouen HC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik