Sport

Erdei: Fel kell kötnöm a gatyámat

erdei zsolt (erdei zsolt, )
erdei zsolt (erdei zsolt, )

Eldőlt, hogyMadár a grúz Shalva Jomardashvili ellen lép kötelek közé március 8-án, a Ferobox Event kecskeméti gáláján.

Az biztos volt, hogy a korábbi félnehéz- és cirkálósúlyú profi ökölvívó-világbajnokunk március 8-án vívja búcsúmeccsét – Európa-bajnoki címért -, ám egyelőre csak találgattunk, ki lehet majd Erdei Zsolt ellenfele.

Kedden erre is fény derült: a grúz Jomardashvilivel küzd meg a WBO (Boksz Világszövetség) betöltetlen Európa-bajnoki övéért.

„Erdei ellenfele eddigi pályafutása során harminchat győzelmet aratott – ebből huszonhétszer kiütéssel nyert -, és csak hat vereséget számlál. Jomardashvili akkor került képbe, amikor az általunk kiszemelt ukrán Vyacheslav Uzelkov, akivel tárgyalásokat is folytattunk, a szerződés aláírása előtt egy nappal mondvacsinált okokra hivatkozva visszalépett” – nyilatkozta  Rácz Felix, aki az utóbbi hetekben olyan ökölvívók menedzsmentjével tárgyalt, mint Allan Green, Dean Francis, Vyacheslav Uzelkov, Hakim Chioui vagy éppen Stjepan Bozic.

Fotó: MTI

Erdei Zsolt úgy gondolja, a bizonyítási vággyal teli, fiatal grúz nyilván igyekszik majd megnehezíteni a dolgát, úgyhogy neki okosan kell bokszolnia.

„Megnéztem Jomardashvili néhány mérkőzését, amelyekből az derült ki, hogy erőszakos, harcos srác. Jóval fiatalabb, mint én, biztosan nagy benne a bizonyítási vágy, hiszen óriási skalp lenne, ha megverné két súlycsoport világbajnokát, úgyhogy fel kell kötnöm a gatyámat. Jomardashvili jó ellenfél. Nyilván nem a világ top 10-hez tartozik (még), de egy év kihagyás után jó felmérő lesz számomra, hogy láthassam van-e még bennem tűz!  Az biztos, hogy próbálkozni fog. Láttam olyan meccsét is, amelyen háromszor leütötték és újra meg újra felállt és támadt, úgyhogy megnehezítheti a dolgomat, ha nem figyelek oda. Taktikusan, okosan kell bokszolnom ellene.”

Annak ellenére, hogy búcsúmeccsként jelölték meg az összecsapást, sem Madár, sem Rácz Félix nem zárkózik el az ötlettől, hogy a jövőben – feltéve, ha pozitív zárása lesz a meccsnek – újra kötelek közé lépjen világbajnokunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik