Sport

Magyar mezben temethetik Böhnt

karl erik böhn (karl erik böhn, )
karl erik böhn (karl erik böhn, )

A Blikk információ szerint a magyar kéziválogatott mezében helyezik örök nyugalomra Karl Erik Böhnt.

Vasárnap elhunyt Karl Erik Böhn, a női nemzeti csapat szövetségi kapitánya. Ahogy a játékosai is hívták, KEB tavaly februárjában tudta meg, hogy leukémiás, azóta pedig átesett több műtéten és csontvelő-átültetésen is, de decemberben az orvosai közölték vele, hogy gyógyíthatatlan beteg.

Böhn többször hangsúlyozta, hogy második hazájának tekinti Magyarországot, ugyanis az emberek itt befogadták és szerették, ezért a norvég sajtónak is általában a magyar válogatott szerelésében adott interjút. A Blikk úgy tudja, Böhn szerette volna, ha mezben temetik el.

“Karl Erikhez jobban köthető a fehér címeres melegítő, mint a mez. Ebből két-három garnitúrát is kapott, hiszen ez volt a kedvence, egyetlen világversenyén, a szerbiai tornán is mindig ezt viselte. Szerintem ebben kellene eltemetni – mondta Langauf István, a válogatott technikai vezetője. – Természetesen a csapat tagjai is szeretnének elbúcsúzni tőle, már zajlanak az egyeztetések.” – írja a Blikk.

Fotó: vg.no

A norvég vg.no cikkéből pedig kiderül, hogy a szakember korábban már a temetését is megtervezte, ugyanis az alábbi rajzon is látható, hogy hat barátját kérte fel arra, hogy a koporsóját vigyék.

A rajzon látható két név, a magyar válogatott stábjának két tagja, Andreas Smeby videóelemző és Tord Ellingsen erőnléti edző neve is.

Karl Erik Böhn temetése február 11-én lesz Sandefjordban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik