Sport

Szász Emese hatodik lett Budapesten

szász emese (szász emese)
szász emese (szász emese)

Legjobb magyar vívóként Szász Emese a hatodik helyen végzett a budapesti WestEnd női párbajtőr Grand Prix-n, egyben Sákovics József Emlékversenyen.

A 64-es tábla küzdelmeibe jutott négy magyar versenyző, Tóth Hajnalka, Révész Julianna, Kolczonay Anna, Budai Dorina mellé vasárnap reggel csatlakozott a kiemelt Szász, ám a következő fordulóba már csak a három idősebb, rutinos vívó, Tóth, Szász és Révész került. Ekkor esett ki az olimpiai bajnok ukrán Jana Semjakina és a tavalyi, budapesti világbajnokság aranyérmese, az észt Julia Beljajeva is.


Fotó: MTI

A 32-ből megint eggyel kevesebb magyar lépett tovább: a négy év kihagyás után a nemzetközi pástokra visszatért, korábbi csapatvilágbajnok, egyéni vb-bronzérmes Tóth Hajnalkát a tavalyi Európa-bajnok román Ana Branza győzte le 10-7-re.
A 16 között Révész egy tussal kapott ki dél-koreai ellenfelétől, míg Szász 15-5-re “lelépte” az orosz Olga Kocsnyevát. 

A következő fordulóban az olasz Rossella Fiamingo ellen már az érem a volt a tét Szász számára. Az első tust a tavalyi Eb- és vb-bronzérmes Szász adta, onnan azonban vetélytársa megállíthatatlan volt. Szász nem érezte, hogy mit kell tennie az olasz ellen, és súlyos vereséget szenvedett (15-3). Tavalyi teljesítményén, a tizedik helyezésen így is javított, hiszen ezúttal nyolc közé került.

“Nem tudom, mi a jobb: az egytusos vereség vagy így kikapni… De talán ez a jobb. Még ha ez nem is nagy vigasz. Beállt a karom, és ha az olasz lerakta volna a fegyverét, talán akkor sem találom el őt. Ahogy az előző asszóban az oroszt megéreztem, az olaszt egyáltalán nem. Nem emlékszem, hogy valaha lett volna ilyen súlyos vereségem.” – mondta Szász Emese.

Eredmények – női párbajtőr Grand Prix

a 64 között:
Szász Emese-Alexandra Ndolo (német) 15-11
Tóth Hajnalka-Julija Olejnyik (észt) 15-11
Révész Julianna-Auriane Mallo (francia) 15-12
Clementine Fernandez (francia)-Budai Dorina 15-8
Emma Samuelsson (svéd)-Kolczonay Anna 15-10
a 32 között:
Révész-Olena Krivicka (ukrán) 15-12
Szász-Magdalena Piekarska (lengyel) 15-13
Ana Branza (román)-Tóth 10-7
a 16 között:
Szász-Olga Kocsnyeva (orosz) 15-5
Csoj Injeong (dél-koreai)-Révész 12-11
a 8 között:
Rossella Fiamingo (olasz)-Szász 15-3

A magyarok helyezései: 6. Szász, 13. Révész, 25. Tóth, 49. Budai, 53. Kolczonay, 76. Antal Edina, 80. Jung Alexandra, 81. Kun Anna, 85. Bukoczki Bianka, 89. Bohus Réka, 112. Mihály Kata, 141. Felker Adrienn

Ajánlott videó

Olvasói sztorik