Sport

226 milliós páholy az NFL-nagydöntőjére

new york-i metlife stadion (metlife stadion)
new york-i metlife stadion (metlife stadion)

A legolcsóbb belépőket már „potom” ezer dollárért (több mint 220 ezer forint) meg lehetett venni. De ha valami egészen extrára vágyik, csillagászati áron megkaphatja.

Egy luxuspáholy 1,019 millió dollárba (226 millió forint) kerül a profi amerikaifutball-liga (NFL) jövő vasárnapi nagydöntőjére, a Super Bowlra. Az elképesztő összeg kifizetője klimatizált és minden igényt kielégítő helyről nézheti meg a New York-i MetLife Stadionban a Denver Broncos és a Seattle Seahawks csatáját.

A fűtés már csak azért is jól jöhet, mert ez lesz az NFL történetének első “hideg” fináléja. Az eddigi végjátékokat ugyanis rendre déli városokban vagy fedett északi arénákban rendezték. A New York Giants és a New York Jets meccseinek otthont adó stadion luxuspáholyai amúgy egy egész idényre 350 ezer dollárért bérelhetők ki.

Két héttel a nagy mérkőzés előtt még 12 ezer jegyet kínáltak eladásra az internetes értékesítők az úgynevezett másodlagos piacokon, a minimális ár 2000, az átlagár pedig 3721 dollár volt. Eredetileg a belépők 1000-2600 dollárért kerültek forgalomba.
A Super Bowlt csaknem 80 ezer szurkoló tekinti majd meg a helyszínen.

Aki már biztos nyert a Super Bowl-on

Arnold Schwarzenegger egyébként megengedhetné magának a luxuspáholy kibérlését csak abból az pénzből, amit a Bud Lighttól kap, azért a reklámért, amit majd a nagydöntő szünetében adnak le. Az egykori Terminátor több mint 670 millió forintnak megfelelő összegért volt hajlandó folyékony kenyeret reklámozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik