Sport

Balzsay is visszatérne egy búcsúmeccsre

balzsay károly (balzsay károly, )
balzsay károly (balzsay károly, )

A WBO korábbi világbajnoka Erdei Zsolt példáját követné.

A héten Madár bejelentette, hogy Kecskeméten tér vissza, vagyis fejezi be pályafutását, hiszen Rácz Félixnek köszönhetően tető alá hoztak egy meccset, hiszen szeretne hazai ringben öklözni és elbúcsúzni a magyar rajongóktól a korábbi félnehéz- és cirkálósúlyú profi ökölvívó-világbajnok.

A búcsúmeccs gondolata Balzsay Károly fantáziáját is megmozgatta: a 2009-ben vb-címet szerző, majd 2011-ben a WBA nagyközépsúlyú „reguláris” címét is bezsebelő bunyós 2013 februárjában jelentette be, hogy befejezi pályafutását.

Fotó: AFP

A Blikknek Balzsay elmondta, egyből az jutott eszébe – Erdei Zsolt példáját követve -, hogy ő is szívesen vállalna egy ilyen összecsapást.

“Beszélgettünk róla a feleségemmel, Tücsivel, akinek az volt az egyedüli aggodalma, hogy a sok elfoglaltságom mellett hogy tudnék rendesen felkészülni. Mert abban egyet értünk, hogy csak úgy van értelme kiállni, ha nem vallok szégyent. Lépéseket egyelőre még nem tettem ez ügyben, de a menedzserem és a régi német támogatóm lát fantáziát benne. Már arról is van elképzelése, hol bunyózna a legszívesebben: három helyszín közül választana” – mondta Balzsay.

“Lehetne Budapesten, mert így a kis tanítványaim is láthatnának bokszolni. Ha pedig vidék, akkor fanatikus kézilabda-rajongóként Veszprém vagy Szeged jöhet szóba, hiszen mindkét városban rengeteg jó barátom van” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik