Sport

Kómában volt, most újra kosarazik

Austin Hatch történetétől hangos a világ. A fiatal fiú élete tele van tragédiával, ő mégsem tett le arról, hogy sportoljon.

Amerika a nagy történetek hazája, de amin Austin Hatch keresztülment, az tényleg nem hétköznapi. A fiatal kosárlabdázó két repülőgép-balesetet élt már túl, előbb 2003-ban, melyben elveszítette édesanyját, a 11 éves nővérét és az 5 esztendős öccsét. Másodszor 2011-ben érte baleset, az akkori zuhanásban az édesapja, valamint annak új felesége vesztette életét, Austin Hatch pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

Sérült tüdővel, törött bordákkal és végtagokkal, valamint súlyos agyi és fejsérülésekkel kellett szembenéznie, ráadásul nyolc hetet kómában töltött. Az orvosok nem sok esélyt adtak neki abban a szándékában, hogy visszatérjen a kosárlabdapályára, mivel a sétálás és a beszéd is nehezére esett.

Austin Hatch nem adta fel, kőkeményen edzett, 2013 februárjától pedig gőzerővel készülhetett a visszatérésre. A nyáron a nagybátyjához költözött Pasadenába és türelemmel kivárta, amíg új csapata, a Loyola 14 meccset követően bevetette őt a bajnokságban.

Együttese a múlt héten a Sherman Oaks Notre Dame csapatát verte 87-59-re, a találkozón beálló Hatch egyből egy hárompontossal indított. A csapattársak zokogni kezdtek és a pályára rohantak, de ez egész csarnok egyemberként ünnepelte a kosár szerzőjét, Hatchet.

„Megmondtam mindenkinek, hogy nem akarom hátráltatni a csapatot. Nem azért akarok játszani egy mérkőzésen, mert az vagyok, aki. Ha nem tudok az együttes segítségére lenni, akkor semmi keresnivalóm itt” – mondta még egy novemberi sajtótájékoztatón Hatch.

Videó – A híressé vált kosár:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik