Sport

Babosék már a harmadik fordulóban

Babos Tímea (babos tímea, )
Babos Tímea (babos tímea, )

A magyar teniszező karrierje eddigi legjobb teljesítményét érte el azzal, hogy horvát partnerével a második párosmeccset is megnyerték az Australian Openen. Egyesben Roger Federer és Andy Murray is bejutott a következő körbe.

Babos Tímea számára sajnos egyesben nem termett sok babér Ausztráliában, ugyanakkor párosban vigasztalódhat, partnere a horvát Petra Martic. A magyar-horvát kettős az első fordulót már sikerrel vette és a magyar idő szerint szombat hajnalban lejátszott második mérkőzését is megnyerte.

Babosék a tavalyi döntős, majd Wimbledonban és a US Openen is fináléba jutott Ashley Barty, Casey Dellacque ausztrál duót búcsúztatták két sima szettben, ami azért is nagy fegyvertény, mert a hazai páros a torna ötödik kiemeltje volt. A harmadik kör nyerhetőnek tűnik, a Jarmila Gajdosova, Ajla Tomljanovic ausztrál-horvát kettős sem kiemelt a tornán.

„Annyira rá tudtuk kényszeríteni az akaratunkat az ellenfélre, hogy esélyük nem volt a saját játékukat játszani. Ezért a sima eredmény. Életem első harmadik köre Grand Slamen, remélem, hogy folytatom a jó szériámat” – nyilatkozta az ütközet után Babos Tímea.


Roger Federer magabiztosan menetel eddig
Fotó: Europress

Közben folytatódtak az egyes küzdelmek, a nagyok közül a hatodik helyen kiemelt Roger Federer lépett először pályára a férfiaknál, az orosz Teymuraz Gabashvili ellen pedig szinte meg sem izzadt a svájci, sima három szettben intézte el ellenfelét.

Ott lesz a negyedik körben a brit Andy Murray, a negyedik helyen rangsorolt teniszező egy szorosnak induló meccsen végül három játszmában diadalmaskodott a spanyol Feliciano Lopez felett.

A hölgyeknél is továbbmentek az esélyesek, így a többi közt Marija Sarapova, Jelena Jankovic és Agnieszka Radwanska is. Ami meglepetés ugyanakkor, hogy a dán Caroline Wozniacki tízedik kiemeltként volt kénytelen fejet hajtani a spanyol Gabine Muguruza előtt.

Eredmények – Australian Open

férfi egyes, 3. forduló:
Federer (svájci, 6.)–Gabasvili (orosz) 6:2, 6:2, 6:3
Robert (francia)–Klizan (szlovák) 6:0, 7:6, 6:4
Murray (brit, 4.)–López (spanyol, 26.) 7:6, 6:4, 6:2
Dimitrov (bolgár, 22.)–Raonic (kanadai, 11.) 6:3, 6:3, 6:4, 7:6
Bautista-Agut (spanyol)–Paire (francia, 27.) 6:2, 6:1, 6:4

női egyes, 3. forduló:
Jankovic (szerb, 8.)–Nara (japán) 6:4, 7:5
Halep (román, 11.)–Dijasz (kazah) 6:1, 6:4
Cibulková (szlovák, 20.)–Suárez-Navarro (spanyol, 16.) 6:1, 6:0
Sarapova (orosz, 3.)–Cornet (francia, 25.) 6:1, 7:6
A. Radwanska (lengyel, 5.)–Pavljucsenkova (orosz, 29.) 5:7, 6:2, 6:2
Muguruza (spanyol)–Wozniacki (dán, 10.) 4:6, 7:5, 6:3
Stephens (amerikai, 13.)–Szvitolina (ukrán) 7:5, 6:4

női páros, 2. forduló:
Babos Tímea, Martic (magyar, horvát)–Barty, Dellacqua (ausztrál, 5.) 6:1, 6:3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik