Sport

Szalonna és kolbász segíti a magyar hegymászót

varga csaba (varga csaba)
varga csaba (varga csaba)

Varga Csaba páratlan expedícióra készül, a nagyváradi sportoló két 8000 méter feletti hegyet szeretne megmászni egymás után.

A 31 éves hegymászó arra készül, hogy a Föld 11. és 12. legmagasabb csúcsát, a Gasherbrum I-et és a Broad Peaket egy expedíción belül hódítja meg.

Varga egyébként nyáron már felért a Gasherbrum II-re, a Föld 13. legmagasabb csúcsára, vagyis lépésről lépésre halad fő célja, a K2 felé.

Varga a Gasherbrum II után az I-re is feljutna
Fotó: 4bakancs.com

„Minden 8000 méteres hegy nehéz, de annyiból könnyebb dolgom lesz, hogy nem kell kétszer akklimatizálódnom. Megmászom az egyiket, lemegyek az alaptáborba, pihenek néhány napot és a másik már sokkal könnyebben megy” – nyilatkozta Varga Csaba, akinek a fizikai és a pszichikai felkészülés mellett a szponzorvadászat tölti ki a mindennapjait az indulás előtt.

A túra gyakorlatilag felkészülés és tapasztalatszerzés lesz, hiszen egyszer szeretne felkapaszkodni a világ legnehezebben megmászható hegycsúcsára, a K2-re, mivel ez magyar hegymászónak még nem sikerült.

Varga elárulta: az instant levesek mellett ő kolbászt és szalonnát is szokott magával vinni az expedíciókra. „A szalonnazsír többet ér, mint akármilyen energiagél, egy darab szalonna többet segít, mint néhány, üzletben kapható termék. Ugyanakkor hozzá kell tennem, hogy a halálzónában az embernek nem sok étvágya van…”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik