Sport

Parádés magyar szereplés Afrikában

kovács miklós (kovács miklós, scania)
kovács miklós (kovács miklós, scania)

A Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László (Scania) trió a kamionosok között a második helyen zárt az Africa Race elnevezésű tereprali versenyen, amelynek célja Dakarban, a Rózsaszín-tó partján volt.

A Szalay Balázs, Bunkoczi László (Opel) kettős pedig az autósok között a 18. pozícióban fejezte be a versenyt.

“Nagyon elégedett vagyok az eredményünkkel, főképp annak fényében, hogy a végsebességgel kapcsolatos gondjaink miatt elég sokat szenvedtünk és idegeskedtünk végig a verseny folyamán. Ezúttal sem volt nagy a kamionos mezőny, azt viszont nyugodtan mondhatom, hogy a színvonal drasztikus mértékben javult a közelmúlthoz képest. Ezt jól szemlélteti, hogy az autós-kamionos közös értékelésben csak az autós mezőny négy legjobbja bizonyult gyorsabbnak a kamionos győztes Tomás Tomeceknél, valamint nálunk. Szeretnénk továbbra is ezen az úton haladni, és biztos vagyok benne, hogy a 2010-es versenyhez hasonlóan a jövőben elérhető lesz a kategóriagyőzelem” – értékelt Kovács Miklós.

A Qualisport csapat beszámolója emlékeztet, hogy a Szalay, Bunkoczi páros – amely a verseny első felében öt szakaszon is második lett, később azonban motorgondokkal küszködött – ötödször haladhatott át itt a céldobogón, korábban, 2004 és 2007 között a Dakar-rali résztvevőjeként.

A mezőny közel 6000 kilométert teljesített az Africa Race-en.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik