Sport

A Seattle és a New England már a főcsoportdöntőben

Marshawn Lynch, Seattle Seahawks (marshawn lynch, seattle seahawks, )
Marshawn Lynch, Seattle Seahawks (marshawn lynch, seattle seahawks, )

A Seahawks és a Patriots is hazai pályán harcolta ki a továbbjutást az NFL rájátszásában.

A New Orleans Saints együttese egy fedett létesítményben szokta játszani a hazai mérkőzéseit, így semmiképpen sem volt jó előjel, hogy ezúttal az esős Seattle-ben kellett pályára lépnie Drew Breeséknek. Jött is az égi áldás a meccs előtt, ráadásul erős széllel körítve, ez pedig a padlóra küldte a Saints támadójátékát, nem is szereztek pontot az első félidőben – miközben a Marshawn Lynch futásaival operáló Seahawks már 16-nál járt.

A harmadik negyedben sem változott a játék képe, majd a negyedikben életjeleket kezdett mutatni a New Orleans, de kései volt a feltámadás, 23-15-re nyert a Seattle és bejutott a főcsoportdöntőbe, ahol ráadásul hazai környezetben fogadja a Carolina Panthers-San Francisco 49ers párharc győztesét.


Marshawn Lynch nyomtá csak bottal ütötték a védők
Fotó: Europress

Foxboroughban, a New England Patriots otthonában sem volt sokkal jobb az időjárás, így nem meglepő, hogy főleg futójátékkal lehetett érvényesülni. Így tett a Pats is az Indianapolis Colts ellen, LeGarrette Blount négy, Stevan Ridley két futott touchdownt ért el, a találkozót végig kontrolláló New England pedig 43-22-re diadalmaskodott és bejutott a főcsoportdöntőbe.

Az ellenfél a Denver Broncos-San Diego Chargers összecsapás továbbjutója lesz.

Eredmények – NFL-rájátszás, főcsoport-elődöntők

NFC:
Seattle Seahawks – New Orleans Saints 23-15

AFC:
New England Patriots – Indianapolis Colts 43-22

Ajánlott videó

Olvasói sztorik