Sport

Róna Gergely bajnoki címe a II. Nemzeti Heads Up tornán

póker (póker, )
póker (póker, )

Kétnapos küzdelemben a fiatal Róna Gergely szerezte meg a győzelmet az Universum Poker Centerben rendezett II. Nemzeti Heads Up bajnokságon.

Január 8-án és 9-én tartották meg a II. Nemzeti Heads Up bajnokságot, melyen hosszú és kimerítő küzdelemben Róna Gergely szerezte meg a végső győzelmet és a 882 ezer forintos fődíjat – írja a Poker.hu.

49 fő részvételével indult el az 50 ezer forint nevezési díjú II. Nemzeti Heads Up bajnokság a budapesti Universum Poker Center kártyatermében. Rengeteg profi játékos jelent meg az eseményen, többek közt asztalhoz ült Németh András, Botond Balázs, Stumpf András, Kwaysser Valdemár Ákos, Szécsi Norbert, Turmezey Péter, Zsuffa Miklós és a tavalyi két döntős, az akkori második helyezett Tóth Richárd és a címvédő, Fridvalszki Richárd is.

15 előnyerő volt, ők csak a második körben kaptak ellenfelet. A legjobb nyolc fizetett, amit az első napon ért el a mezőny. Ekkor Herédi Dániel, Róna Gergely, Kuzma János, Vigyorex, Vizsnyiczai Zsolt és Tóth László volt még versenyben, valamint a tavalyi döntő két szereplője, akik szeme előtt ott lebegett az ismétlés lehetősége is.

Hamar kiderült azonban, hogy nem jöhet össze újra az álomfinálé, ugyanis a nyolc közötti sorsoláson egy ágra kerültek. Mivel Fridvalszki a negyeddöntőben búcsúzott, így Tóth Richárdnak volt már csak esélye ismét bejutni a döntőbe, aki azonban szintén elvérzett, a későbbi bajnok Róna Gergely ellen.

A másik finalista a hobbijátékos, Kuzma János volt, aki nem okozott csalódást, érdekes, legtöbbször trükkös megoldásaival igen csak sok borsot tört ellenfelei orra alá. A döntőben azonban elfogyott a lendülete, végül be kellett érnie a második hellyel és az 529 ezer forintos nyereményével. Róna a bajnoki cím mellé megkapta a trófeát és a 829 ezer forintos fődíjat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik