Sport

Kanadai pontgyáros Székesfehérváron

jegkorong(210x140)(3).jpg (jégkorong, )
jegkorong(210x140)(3).jpg (jégkorong, )

A kanadai-brit kettős állampolgárságú Bryan McGregorral pénteken megegyezett a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata.

Az már korábban eldőlt, hogy a székesfehérvári alakulat az alapszakaszban nem tudja kiharcolni a felsőházi részvételt az osztrák bázisú bajnokságban (EBEL), így ha rájátszásba szeretne kerülni, az alsóház első két helyén kell majd végeznie a középszakaszban. A góllövéssel időnként hadilábon álló, pénteken Salzburgban vendégszereplő Fehérvári Ördögök így nem is tétlenkedtek sokat és leigazolták a rutinos Bryan McGregort.

A Kanadában született, kanadai-brit kettős állampolgársággal bíró, 29 esztendős jobbszélső sokáig a tengerentúlon kergette a pakkot, de 2009-től kezdve megjárta Finnországot, Csehországot (itt bajnok is lett), Ausztriát (egy szezont húzott le Innsbruckban), Kazahsztánt és legutóbb Dániát is, azaz konyít már valamelyest a légiósélethez.

A 184 centiméter magas és 94 kilós McGregor ebben a szezonban a kazah Atyrauban 10 meccsen nyolc pontot szorgoskodott össze (1 gól és 7 gólpassz formájában), míg a dán Rungstednél 16 találkozón kilenc-kilenc találatig és asszisztig jutott. A karrierje statisztikáit végigbogarászva egyértelmű, hogy egy igazi előkészítővel van dolgunk, ugyanakkor az sem egy utolsó szempont, hogy a finn másodosztályban egy ízben ő lőtte a legtöbb emberhátrányos gólt egy szezonban.

A Fehérvár a múlt héten elveszítette egyik válogatott centerét, Ladislav Sikorcint, aki súlyos térdsérülése miatt az áprilisi divízió I/A világbajnokságról is hiányozni fog.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik