Sport

Babosék legyőzték a világelsőt

Babos Tímea (babos tímea, )
Babos Tímea (babos tímea, )

A magyar teniszező a cseh Lucie Safarovával az oldalán megnyerte a Sydneyben zajló, 710 ezer dollár összdíjazású, keménypályás torna párosversenyét.


Babos Tímea újabb nagy sikeren van túl párosban
Fotó: Europress

Nem várt könnyű feladat Ausztráliában Babos Tímeáékra, mivel a világranglista első helyén tanyázó Sara Errani, Roberta Vinci olasz kettőssel kellett szembenézniük. Ehhez képest az igen szoros első szettet úgy is meg tudták nyerni 7-5-re, hogy az itáliai hölgyek kétszer is el tudták venni az adogatásukat, mivel Baboséknak ez a bravúr háromszor is sikerült.

A második felvonás viszonylag sima játékot hozott, Erraniék hamar elléptek 4-1-re, innentől kezdve pedig nem is nagyon volt kérdés, hogy egyenlíteni fognak a nyert szettek tekintetében. 6-3-al húzták be ezt a felvonást.Következett tehát a döntő rövidítés, amelyet 10-7 arányban a magyar-cseh duó nyert meg (3-0-s hátrányból), így 1 óra 32 percnyi játékidőt követően diadalmaskodtak a sydney-i torna fináléjában!

A 20 éves magyar játékos honlapja szerint a nyolcadik páros fináléját vívta, eddig hétszer – 2012-ben Birminghamben, tavaly Bogotában, Monterreyben, Marrákesben, Taskentben és Szucsouban, idén pedig Sydneyben – győztesen hagyta el a pályát, és csak tavaly Hobartban kapott ki.

Eredmény – WTA-torna (Sydney, 710 ezer dollár összdíjazás), döntő, páros

Babos, Safarova (magyar, cseh) – Errani, Vinci (olasz, 1.) 7-5, 3-6, 10-7

Ajánlott videó

Olvasói sztorik