Sport

Megvan az Eger első győzelme

zf-eger (zf eger, )
zf-eger (zf eger, )

Három vereség után a negyedik mérkőzését megnyerte az Eger férfi vízilabdacsapata a Bajnokok Ligája főtábláján: a szerdai játéknapon egy góllal nyert a görög Olimpiakosz ellen.

A hazai bajnokságban éllovas, a BL-ben viszont eddig gyengélkedő Eger utolsó esélyének megragadására készült, abban a tudatban szállt vízbe, hogy egy újabb vereség nyomán gyakorlatilag már semmi esélye nem marad arra, hogy bejusson a hatos döntőbe, az úgynevezett Final Sixbe.

Az ellenfél a szintén három vereséggel álló Olimpiakosz volt, így a magyar csapat esélyei nagyot javultak. A kezdés után a hazaiak 2-0-ra is megléptek, majd a második negyedben Hárai módosította 4-2-re az állást.

A görögök azonban egyenlíteni tudtak, ám Biros és Lőzincz révén 6-4-re megint az Eger vezetett. Innen már nem volt esélyük a vendégeknek, a magyar együttes 9-6-ra is vezetett, végül 12-11 nyertek a hevesiek.

Az ötödik játéknapon az Eger Horvátországban az olimpiai és világbajnok Varga fivéreket, Dánielt és Dénest is foglalkoztató Primorje Rijeka vendége lesz január 29-én.

Eredmény – BL, főtábla, A csoport, 4. forduló

ZF-Eger – Olimpiakosz (görög) 12-11 (3-2, 3-2, 3-2, 3-5)
a magyar csapat góldobói: Salamon 3, Biros, Bátori, Lőrincz 2-2, Graham, Hárai, Kovács G. 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik