Sport

Rossz hírt kapott a Fehérvár és hokiválogatott

Sikorcin Ladislav (sikorcin ladislav, sapa fehérvár av19, )
Sikorcin Ladislav (sikorcin ladislav, sapa fehérvár av19, )

Véget ért a szezonja, így a világbajnokságon sem játszhat Sikorcin Ladislav, a Sapa Fehérvár AV19 és a magyar válogatott jégkorongozója.


Sikorcin Ladislav kiválása nagy érvágás mind a Volánnak, mint a válogatottnak
Fotó: MTI

A 28 esztendős játékos még pénteken, a Znojmo ellen elveszített mérkőzés első harmadában sérült meg, elsőre pedig nagyon úgy tűnt, hogy elszakadt a keresztszalag a térdében. A klub keddi közleménye szerint ezt az orvosi vizsgálatok is alátámasztották, a leggyorsabb felépüléshez pedig műtétre van szükség.

Mindez azt jelenti, hogy a rehabilitációval együtt legalább féléves kihagyás vár Sikorcin Ladislavra, aki így nem csak az osztrák bázisú jégkorong-bajnokság (EBEL) hátralévő mérkőzéseit, hanem az áprilisi divízió I-es világbajnokságot is kénytelen lesz kihagyni. A dél-koreai tornán Ausztria, Szlovénia, Magyarország, Japán, Ukrajna és a házigazda Koreai Köztársaság válogatottja szerepel. Az első és második helyezett játszhat majd a 2015-ös prágai és ostravai elit vb-n, míg az utolsó 2015-ben a divízió I B osztályában lesz érdekelt.

A Winter Classicon megsérült Colton Yellow Horn közben napról-napra jobban van, jelen állás szerint még az alapszakaszban visszatérhet a jégre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik