Sport

Pólóválogatott: ők utaznak Pireuszba

merész andrás (merész andrás, )
merész andrás (merész andrás, )

Merész András szövetségi kapitány kijelölte a görögök elleni, január 21-i, idegenbeli világliga-találkozóra utazó keretét.

A keretbe bekerült az újonc Hevesi Anita és Sikter Diána, de meghívót kapott Gurisatti Gréta is. Az első világliga meccsen a magyar együttes 9-7-re kikapott az olasz válogatottól, így a görögök elleni meccsen sok múlik majd.

Ha idegenben is nyerni tudna a Merész-csapat, közel kerülne a továbbjutáshoz, ám ez nem lesz egyszerű menet. A hármas csoportból az első kettő jut be a szuperdöntőbe, amelyet június 10. és 15. között rendeznek meg Pekingben a kontinentális selejtezők legjobb nyolc válogatottjának részvételével.

Merész András a waterpolo.hu-nak elmondta, a keret két edzésen vesz részt, melyből az egyiken a juniorok ellen gyakorol majd. Az olasz bajnokságban szereplő játékosok pedig majd vasárnap, Athénban csatlakoznak a többiekhez.

A magyar válogatott kerete a görögök ellen

Kasó Orsolya, Gangl Edina – kapusok
Czigány Dóra, Kisteleki Hanna, Kisteleki Dóra, Szücs Gabriella, Takács Orsolya, Sikter Diána, Keszthelyi Rita, Tóth Ildikó, Bujka Barbara, Csabai Dóra, Hevesi Anita, Gurisatti Gréta – mezőnyjátékosok

Ajánlott videó

Olvasói sztorik