Sport

Egész nap ástak Szalayék

Szalay Balázs (szalay balázs, )
Szalay Balázs (szalay balázs, )

A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős géphiba miatt 22. lett az Africa Race elnevezésű tereprali verseny keddi szakaszán, és ezzel összetettben egy helyet rontva a hetedik helyen áll.

A magyar duó szinte az egész napot ásással töltötte, ugyanis folyamatosan elakadtak a futóhomokban. A 466 kilométeres etapon bár a kezdés után fej-fej mellett haladtak Jean-Louis Schlesserrel, aztán jöttek a bajok.

Előbb elkezdett folyni a motorból az olaj, majd kiderült, rossz oktánszámú benzin került az Opel Mokkába, így erőtlen volt a gép, a homokban pedig megragadt az autó.

Fotó: Opel Dakar Team

“Tudtam, hogy folyik az olaj, mert a szélvédőn kente szét az ablaktörlő. Alig láttam ki, de ez volt a legkevesebb bajom, mert kezdett elfogyni a motorból az erő. Háromszázhúsz kilométer körül akadtunk el először, s attól kezdve folyamatosan ástunk. Méterről méterre küzdöttük előre magunkat a homokfutókon. Elsőre még lelkesen ugrottunk ki, és ástunk, mint a gép, ötödikre már valamivel lomhábban, tizedszerre pedig már teljesen kókadtan. De azért küzdöttünk, és vártuk, hogy megérkezzen Kovács Miki” – mondta Szalay.

A mauritániai Chami és Akjoujt közötti 466 kilométeren a Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László (Scania) kamionos trió tizenkettedik lett, és összetettben feljött a 11. pozícióba.

Az éllovas, hétszeres Dakar-győztes francia Jean Louis Schlessertől Szalayék 3 óra 41 perccel, Kovácsék 5 óra 39 perccel vannak elmaradva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik