Sport

Visszatérő játékos lett a hős Pittsburghben

jevgenyij malkin (jevgenyij malkin, )
jevgenyij malkin (jevgenyij malkin, )

Klubcsúcsot beállítva sorozatban 12. hazai mérkőzését is megnyerte a Pittsburgh Penguins az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL).

A vasárnapi játéknapon a Winnipeg Jets látogatott a keleti első Pittsburgh otthonába, és az első harmad után 2-0-ra, míg a 49. perc elején 5-4-re vezetett, de a hazaiak jól hajrázva fordítottak. A meccs főhőse a sérülés után visszatért orosz Jevgenyij Malkin volt, aki két góllal és egy gólpasszal járult hozzá a történelmi sikerhez.

A címvédő Chicago Blackhawks szétlövésben kapott ki a San Jose Sharkstól, így megszakítás nélkül hatodik “túlórás” meccsét is elveszítette.

A botlást az Anaheim Ducks kihasználta, és hirtelen halálban legyőzte a Vancouver Canucks gárdáját, így a tabella élére ugrott. A győztes találatot Corey Perry vitte be 1,3 másodperccel a legfeljebb ötperces hosszabbítás letelte előtt. A kaliforniai klub ebben az idényben mind a 19 hazai összecsapásán pontot szerzett: 17-szer diadalmaskodott, kétszer pedig 1-1 pontot érően ráadásban kapott ki.

Eredmények – NHL, alapszakasz

Pittsburgh Penguins-Winnipeg Jets 6-5
Carolina Hurricanes-Nashville Predators 2-1
Edmonton Oilers-Tampa Bay Lightning 5-3
Chicago Blackhawks-San Jose Sharks 2-3 – szétlövés után
Anaheim Ducks-Vancouver Canucks 4-3 – hosszabbítás után

Videó – Egy hazai győzelemtől van az új rekordtól a Penguins:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik