Sport

Böhn boldog és kiegyensúlyozott

karl erik böhn (karl erik böhn)
karl erik böhn (karl erik böhn)

Karl Erik Böhn, a magyar női kézilabda-válogatott gyógyíthatatlan leukémiával küzdő kapitánya utolsó blogbejegyzését publikálta.

A norvég szakember hazájában számolt be tapasztalatairól a rák elleni harccal foglalkozó norvég oldalon. A napokban utolsó bejegyzésében búcsúzott az olvasóitól:

„Azt reméltem, hogy évekig jelen lehetek itt, de ez sajnos nem fog bekövetkezni. Próbálok most mondani pár okos dolgot, lesznek olyanok, akiket motiválni fognak a szavaim, de biztos vagyok benne, hogy olyanok is, akiket majd provokálnak”írta Karl Erik Böhn, aki megjegyezte, hogy Ole Gunnar Soslkjaer kinevezésével lett egy új szurkolója a Cardiff City labdarúgócsapatának, mert „nincs ideje” kivárni, amíg Leeds United újra a Premier League-ben szerepelhet.

„A mában élünk és kilencven százalékban magunkra gondolunk. Nem szabad mások elvárásaival törődni. A többiek jól elvannak a saját bajukkal, bízz magadban, és hidd el, hogy elég jó vagy. Azt tanultuk, hogy boldogság és az élvezet az, amire törekednünk kell, a fájdalom és a nehézségek pedig negatívumok. Én úgy gondolom, ez nem igaz, szerintem mind a kettőt meg kell tapasztalni az életben” – írta Böhn.


2012-ben Európa-bajnoki bronzéremig vezette a magyar válogatottat
Fotó: MTI

„Bizton állíthatom, hogy az elmúlt egy évem tele volt kihívásokkal, fájdalommal és nehézségekkel, főleg, mikor megkaptam a halálos ítéletem karácsony előtt. Ugyanakkor most, január 3-án (vasárnap született a blogbejegyzés – a szerk.) vagyok a legboldogabb és a legkiegyensúlyozottabb. Nehéz lenne leírnom, hogy miért is van ez, de az átélt dolgok segítettek abban, hogy pozitívan álljak az élethez és ne vegyek semmit se túl komolyan. Mindannyian egy dolgot tudhatunk biztosra: hogy egyszer meghalunk.”

„Köszönöm a gyerekeimnek, az anyjuknak, a saját anyámnak, a nővéremnek, a családomnak, a kedvesemnek, a barátoknak, a szurkolóknak és a támogatóknak, hogy szebbé tették az életemet.”

Karl Erik Böhn három gondolattal zárta bejegyzését: „Vigyázz a szeretteidre; éld az életed; ne könnyű terhet, hanem erős hátat kérj!”

A 48 éves Böhnnél 2013 januárjában diagnosztizáltak leukémiát, azóta hat kemoterápiás kezelésen és egy csontvelő-átültetésen esett át. Novemberben olyan hírek érkeztek, melyek alapján azt hihettük, hogy legyőzte a betegséget, de karácsony előtt az orvosok közölték vele, hogy újra rákos sejteket találtak a szervezetében, leukémiája pedig gyógyíthatatlan.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik