Sport

Máris megvan Nadal idei első tornagyőzelme

Rafael Nadal (rafael nadal, )
Rafael Nadal (rafael nadal, )

Rafael Nadal nyerte az 1,2 millió dollár (261 millió forint) összdíjazású, keménypályás dohai tenisztornát.

Nem csak a világranglistán lévő 30 helynyi különbség miatt számított Rafael Nadal a dohai döntő esélyesének, hanem az eddig lejátszott tíz meccs alapján is, melyek közül nyolcat megnyert Gael Monfils ellen. Ezúttal is úgy tűnt, hogy sima mérkőzés lesz a szombati, ugyanis az első szett a spanyol fölényét hozta, elég hamar meg is nyerte 6-1-re a felvonást.

Hatalmasat változott a játék képe a második szettre, Monfils látványosan feljavult, Nadal visszaesett, a gall pedig 3-0-ra és 4-1-re is vezetett. A világelső innen is vissza tudott kapaszkodni, 4-4 után még kétszer egyenlített, így rövidítésben dőlt el a játszma sorsa, amely Monfils sikerét hozta – jöhetett a mindent eldöntő harmadik szett.


Rafael Nadal végig remekül játszott a döntőben
Fotó: AFP

A harmadik játékrészben Nadal 3-1-re vezetett, amikor Monfils több bréklabdához jutott, de egyiket sem tudta értékesíteni. Pedig egy ízben megnyerhette volna a gémet, ugyanis a spanyol hosszút ütött, de mivel a francia megjátszotta a labdát, illetve elfogyott a challenge-lehetősége, így a játékvezető a szabályoknak megfelelően nem nézte vissza az esetet. Ez meg is fogta Monfilst, aki már nem tudott annyi pluszt hozzátenni a folytatásban, hogy esélye legyen a végső győzelemre, Rafael Nadal így már január 4-én bezsebelhette első idei tornagyőzelmét.

Eredmény – ATP-torna, Doha, döntő

Nadal (spanyol, 1.) – Monfils (francia) 6-1, 6-7 (5-7), 6-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik