Sport

Madár visszalépett a meccsétől?

erdei zsolt (erdei zsolt)
erdei zsolt (erdei zsolt)

Úgy tűnik, hogy elmaradt Erdei Zsolt visszatérése.

Még novemberben röppent fel a hír, miszerint Erdei Zsolt egyéves kihagyás után ismét ringbe lép, mivel promótre, Lou DiBella tető alá hozta az Elvir Muriqi elleni összecsapást. Akkor Madár cáfolta, hogy lenne meccs, de közben kiderült, az eseményre már a plakátokat is kinyomtatták.

Most megint ellentmondásos hírek láttak napvilágot, ugyanis a magyar világbajnok bár elkezdett tréningezni, egy Twitter-üzenet szerint elmarad a mérkőzés.

Fotó: profiboksz.hu

A West Orange-be, január 31-re tervezett összecsapástól ugyanis visszalépett Erdei, legalábbis egy Lou DiBellához közelálló szakíró, Dan Rafael tette közzé a Twitterén, és ez alapján lőttek a 10 menetesre tervezett félnehézsúlyú meccsnek, amelyet az ESPN sportcsatorna is élőben közvetített volna.

A szakíró az ESPN.com blogjában külön cikket is írt az esettel kapcsolatban, ahol megjegyzi, az indok a szokásos, hiszen személyes okokra hivatkozva mondta le Madár a meccset. Rafael egyébként keményen ostorozza a magyar bokszolót, ugyanis így ír róla: “Amikor a korábbi félnehézsúlyú és cirkálósúlyú világbajnok, Erdei Zsolt a tervek szerint harcolna, akkor tudjuk mi következik – magy valószínűséggel meghiúsul az összecsapás”. Majd hozzátette, számítani lehetett erre a lépésra, már akkor is, amikor kitűzték a meccs időpontját.

DiBellát is megszólaltatta Dan Rafael: “Kétségek közé sodorja a karrierjét. Az elmúlt években többször is csinált már ilyet, ezért úgy gondolom, hogy az ausztrál Blake Caparellót nevezem helyette. Sokat üt, jó szögből, és nagyon jó bokszoló.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik