Sport

Babos már a selejtezőben kiesett Sidney-ben

Babos Tímea (babos tímea, )
Babos Tímea (babos tímea, )

Babos Tímea kétjátszmás mérkőzésen vereséget szenvedett a 8. helyen kiemelt Lauren Davistől a 710000 dollár összdíjazású sydney-i WTA-verseny selejtezőjének első fordulójában.

„Nagyon pozitív meccsnek értékelem a mait! Boldog vagyok, hogy végre játszhattam a sok rosszullét után! Davis nagyon jó formában van, Aucklandben 8-ban volt, úgyhogy abszolút nem vagyok elkeseredve. Úgy gondolom, hogy nagyon jól érzem a játékot, megint elkezdhetek edzeni, minden akadály nélkül. A páros is segíthet majd. Ma jó meccset játszottam a korábbi gondokhoz képest. Abszolút pozitív vagyok a játékom és a következő meccseimet illetően” – olvasható Timi nyilatkozata a babostimea.hu-n.

A 45 perces első szettben a világranglista 88. helyén álló magyar játékos remekül küzdött. 4:4-ig folyamatosan vezetett, három bréklabdája is volt. Sajnos ezeket nem használta ki, az amerikai ellenfél pedig élt egyetlen esélyével. Davis a kilencedik gémben brékelt, ezzel eldöntötte az első jászma sorsát.

Fotó: AFP

A második szett elején Timi gémlabdáról veszítette el adogatását, a 8. helyen kiemelt rivális újra lépéselőnybe került. A folytatásban Davis magabiztosan tartotta szerváit, majd 4:2-nél három bréklabdája is volt. Timi azonban óriási lelkierővel hárította ezeket, feljött 4:3-ra!

Sajnos ez sem zavarta meg az amerikait, aki újra simán nyerte adogatását. 5:3-nál pedig Davis 30-ra brékelt, ezzel lezárta a mérkőzést.

Timi a sydney-i versenyen Lucie Safarova oldalán szerepel párosban.

Eredmény – Sydney-i tenisztorna, selejtező, 1. forduló:

Lauren Davis (amerikai, 8.)-Babos Tímea 6:4, 6:3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik