Sport

Rekord: 105 591 szurkoló a hokimeccsen

Michigan Stadion (Michigan Stadion, winter classic, nhl, )
Michigan Stadion (Michigan Stadion, winter classic, nhl, )

A Toronto Maple Leafs szétlövésben győzte le a Detroit Red Wings csapatát Winter Classic-mérkőzésen az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokságban (NHL). Nézőcsúcs született.

A szerdai szabadtéri találkozót hivatalosan 105 591 szurkoló tekintette meg a helyszínen, az Ann Arbor-i Michigan Stadionban, ami rekordnak számít. A korábbi – 2010. december 11-ei – csúcs ugyanott, a Michigan Wolverines és a Michigan State Spartans egyetemi meccsén született, 104 173 nézővel. Az NHL-es nyitott pályás rekord mostanáig a 2008-as újévi Buffalo Sabres-Pittsburgh Penguins derbi volt a maga 71 217 szurkolójával.

Hogy mit láttak azok a nézők, akik a kakasülőn ülten azt nem igazán tudjuk – a pakkot tutira nem. De egészen biztosan hatalmas élményt jelentett a hóesésben ott fent ücsörögni, forralt bort inni és részese lenni valaminek, ami bekerült a sportalmanachokba.


Valljuk meg őszintén: csodás látvány
Fotó: Getty

Ezúttal az alapjátékidő 2-2-vel zárult, majd a hosszabbításban nem esett gól, így következett a szétlövés. Ebben Tyler Bozak ütötte a győztes találatot, Jonathan Bernier pedig két védéssel járult hozzá a Toronto sikeréhez.
A találkozó mínusz 10 Celsius fokban kezdődött, a mérkőzés alatt végig havazott és fújt a szél.

NHL, alapszakasz, Eredmény:

Detroit Red Wings-Toronto Maple Leafs 2-3 – szétlövéssel
Vancouver Canucks-Tampa Bay Lightning 2-4

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik