Sport

Halálesetek a sportpályákon 2013-ban

Kováts Viktor (Kováts Viktor)
Kováts Viktor (Kováts Viktor)

Sajnos ez az év sem telt tragikus események nélkül a sportvilágban. Versenyzők sokasága hunyt el ott, ahol életük nagyját töltötték.

Február 22-én az Európai Erdészeti Sífutó Bajnokságon egy magyar induló vesztette életét. Az 54 éves sífutó pénteken 13 óra körül, verseny közben, mindössze 500 méterre a céltól rosszul lett. A férfit a hegyi mentőszolgálat és a sürgősségi ügyelet elsősegélyben részesítette, majd a rijekai (Fiume) kórházba szállították, de meghalt, írta a lap a megyei rendőrségre hivatkozva.

Andrew Simpson (jobbra)
Fotó: AFP

Szűk három hónappal később, május 10-én az olimpiai aranyérmes brit Andrew „Bart” Simpson, a svéd Artemis csapat tagja a San Franciscó-i öbölben vesztette életét edzés közben.

A 22 méter hosszú Artemis katamaránja felborult, és Simpson, a 13 fős svéd csapat stratégája a víz alatt a hajó alá szorult. Egy támogató hajóval a mentősök csak 10 perc elteltével tudták kiszabadítani, de már nem tudták újraéleszteni. 20 perccel később halottnak nyilvánították.

A hajó felborulásakor egy másik csapattárs könnyebben megsérült, 11-en pedig sértetlenül vészelték át a balesetet.

Fotó: AFP

Június 25-én újabb szomorú hírről kellett beszámolnunk: edzésbaleset után szomjan halt az Egyesült Arab Emírségekben a többszörös Dakar-rali résztvevő ukrán Vagyim Nesztercsuk.

A 42 éves pilóta épp a  júliusban rajtoló Selyemút-ralira készült, amikor a járművével fennakadt egy homokdűnén az emirátusokban. Ezt követően vészjelzést adott le, majd gyalog elindult a legközelebbi településre. Mire a mentőegység odaért, a versenyző életét vesztette az 50 fokos hőségben.

Fotó: goeleven.it

Július 21-én a motorpályákról kaptuk a tragikus hírt, Andrea Antonelli, olasz motorversenyző életét vesztette egy versenybalesetben, Moszkvában.

A Team Goeleven olasz versenyzője, a 25 esztendős Andrea Antonelli az első körben hatalmasat esett, egy másik versenyző,Lorenzo Zanetti pedig a rossz látási viszonyok miatt csak későn vette őt észre és nem tudta kikerülni.

Antonellit azonnal kórházba szállították, ám az orvosok hiába küzdöttek az életéért, már nem tudták megmenteni.

Fotó: mmafighting.com

A brazil MMA-harcos, Leandro “Feijao” Souza 26 éves korában halt meg, épp a hivatalos mérlegelés előtt szeptember végén. A hírek szerint a túlzott fogyasztás okozta a szélütést.

A mérlegelést megelőzően rosszul lett a szaunában, ahol megpróbált még pár kilót leadni, hogy meglegyen a kívánt súly, de nem tudtak már segíteni rajta.

Fotó: MTI

Holtan találták meg Kínában Kováts Viktor extrémsportolót, a szárnyasruhás ugrás magyar nemzeti bajnokát, miután október 7-én egy sikertelen próbaugrás következtében a Hunan tartományi Tienmen-hegy völgyében lezuhant.

A holttestet egy száz méter magas sziklaszirt tövében találták meg a mentők szerda reggel – jelentette a Hszinhua hírügynökség. A magyar sportoló keresésére csaknem kétszáz tűzoltót és rendőrt mozgósítottak, akik reflektorok fénye mellett éjszaka is kutattak utána.

Fotó: DPPI

Sean Edwards, a Porsche Supercup sorozat éllovasa 26 esztendősen, tesztelés közben vesztette életét október 15-én.

A brit pilóta egy privát gyakorláson vett részt Ausztráliában, a queenslandi pályán. Edwards utasként szállt be egy 20 esztendős versenyző mellé egy Porsche 996-osba. Az autó néhány kör után elhagyta az aszfaltcsíkot és a gumifalnak csapódott.

Sean Edwards az ütközés erejétől szörnyethalt, míg fiatal társát a tűzoltóknak sikerült élve kiemelniük a lángoló autóból. Őt életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Fotó: Twitter

Carlos Alexandre Caseiro Marques, ismertebb nevén Alex Marques, a portugál harmadosztályú Tourizense játékosa szívrohamban vesztette életét november 17-én.

A 20 esztendős támadó csapata Carapinheirense elleni bajnokijának hetedik percében esett össze. A klub vezetője szerint a mentők késve érkeztek csak a helyszínre, miután az egyik autójuk balesetet szenvedett, a másik pedig eltévedt. A csatár korábban nem panaszkodott fájdalmakra, semmilyen előzménye nem volt a tragédiának.

Nyugodjanak békében!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik