Sport

Top5 – Felülmúlhatatlan jelenetek a jégről

Szemezgettünk a legviccesebb, legmegkapóbb és leglélekemelőbb jégkorongos pillanatokból az idén. Érdemes végignézni, utoljára hagytuk a magyar vonatkozásút!

Sok csók és más semmi

Amerikában az úgynevezett kiss cam bevált közönségszórakoztató elem a jégkorongmeccseken (idehaza is kipróbálták már), a lényeg, hogy akit mutatnak, meg kell hogy puszilja, csókolja társát. Számtalan vicces jelenetet köszönhet a világ ezeknek a kameráknak, David Beckhamnek és lányának Harpernek pedig a cukiságmutatót is sikerült kiakasztania. Természetesen a Los Angeles Kings kamerája megtalálta a meccsre kilátogató focisztárt és gyermekét, aki láthatóan jól szórakozott és kapott egy apai puszit is.

Nekünk egyébként személyes kedvencünk az 1:32-nél a pár mögött trollkodó férfi.

Egy gyerek, egy profi, egy mozdulat, sok mosoly

Talán apróságnak tűnhet, de annyira bájos történet, hogy nem hagyhattuk ki. Charlie Coyle, a Minnesota Wild játékosa bemelegítés közben észrevette, hogy egy kissrác zörgeti mellette a palánkot. Odanézett és kiintegetett a kisfiúnak, aki hirtelen azt se tudja, hogy hova legyen örömében, elképesztően aranyos a reakciója. Nem véletlenül kapták fel a neten ezt a pár másodpercet. Arra pedig fogadni mernénk, hogy a kisfiú talált a fa alatt egy Coyle-mezt idén karácsonykor.

Ilyen “jégtánc” nincs, és mégis van

Bár a jégkorong teli van bulikkal (így hívják a korongbedobást) ritkán látni jégen táncoló hokisokat, ez alól talán csak a bunyó előtti „keringőzés” a kivétel. No, meg persze a norvég másodosztályban játszó Adrian Alvarstein örömtánca 8-3-as győzelmük után, amire a Jégkorongblog hívta fel a figyelmünket. Elképesztő mozgása van a Narvik csapatban hokizó Szváziföldön született támadónak, aki ráadásul több mint 100 kilós. És mikor már azt hinnék, hogy ennél már nem tud durvábbat, megmutatja, hogy tévedtünk.

Repülő plüssmacik és jégre szállt hóangyal

Egy ilyen válogatásból nem maradhat ki a gólöröm sem: egészen szokatlanul ünnepelte meg találatát Pavlo Padakin, a Calgary Hitmen játékosa. Az NHL-ben szereplő Calgary Flames fiókcsapatának mérkőzésére macidobálás volt meghirdetve, azaz a szurkolók különböző plüssállatokkal felszerelkezve várták az első hazai gólt. Ezt Padakin ütötte, viszonzásképp a lelátókról valóságos plüsslavina rájuk (több mint 25 ezret gyűjtöttek össze). A hokis a jégen fekve hóangyalt rajzolt a játékokból gólöröm gyanánt.

A csapat szurkolói tartják egyébként a macirekordot, 2007-ben 26,919 darabot dobtak jégre. A plüssöket gyerekkórházaknak, jótékonysági szervezeteknek gyűjtik. Itthon is bejáratott szokás a macidobálás, a 2011-es divizió I-es világbajnokságon például a spanyolok elleni meccsre volt időzítve. Akkor Pozsgai Tamás találata indította el a plüssállatzáport, csaknem hétezer figura gyűlt össze.

Én a kondorkeselyűkkel vagyok

Ez az a videó, amit képtelenség nevetés, vagy legalább egy halvány mosoly nélkül végignézni. A harmadik számú tengerentúli profi ligában játszó Bakersfield Condors csapatának meccse előtt elszabadult az élő kabalaállat.

Mi csak azt nem értjük, hogyan tűnhetett jó ötletnek egy élő kondorkeselyű jégre vitele. Ehhez jött még a nagy nehezen elcsípett madár szegény kísérőjének burleszkfilmekbe illő esése, majd a megzavart madár mókás ámokrepülése. Slusszpoén, ahogy a sokat próbált profi hokisok szétrebbenek a kispadra érkező állatot látva.És hogy ki az egyetlen játékos az amerikai csapatból, aki nem ijedt meg egy másodpercre sem a keselyűtől, és megpróbálta odaterelni jogos tulajdonosához? A csapat magyar jégkorongosa Kóger Dániel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik