Sport

„Böhn kivételes ember”

Karl Erik Böhn, Siti Beáta (karl erik böhn, siti beáta)
Karl Erik Böhn, Siti Beáta (karl erik böhn, siti beáta)

Letörten nyilatkozott Andreas Smeby, Karl Erik Böhn egyik legjobb barátja. A magyar női kézilabda-válogatott kapitányával hétfőn közölték, hogy gyógyíthatatlan beteg.

„Meg fogok halni. Ez lesz az utolsó karácsonyom”mondta hétfőn egy televíziós interjúban Karl Erik Böhn, a magyar női kézilabda-válogatott norvég szövetségi kapitánya. A leukémiával kezelt szakember állapota nemrég sokat javult, de múlt szerdán újra rákos sejteket találtak a szervezetében, hétfőn pedig az orvosok közölték vele: betegsége gyógyíthatatlan, már csak a csodában bízhat.

Andreas Smeby végig Böhn mellett volt, a jó barát pedig a norvég Dagbladetnek elmondta, már vasárnap este rossz érzései voltak:

„Együtt mentünk Oslóba, ahol egy hotelben szálltunk meg, de egész este nem aludtam. Rossz érzésem volt. Az orvosi stáb minden tőle telhetőt megtett, minden lehetséges megoldást megpróbált. Egy órát ültünk ott, aztán közölték vele, hogy halálos beteg. A visszaesés nagyon gyorsan következett be, nincs rá esély, hogy az első kezelést megismételjék” – idézi a Dagbladet Smebyt, aki a magyar válogatottnál videoelemzőként segítette Böhn munkáját.


Andreas Smeby (balra) és Karl Erik Böhn
Fotó: Dagbaldet

„Karl Erik nem fog meghalni. Azzal törődik, hogy mi lesz azokkal, akiket itthagy. Kivételes ember. Még így is fontosabbnak tart másokat, hogy megtudta: gyógyíthatatlan beteg.”

Karl Erik Böhn 2011 augusztusában ült le a magyar női kézilabda-válogatott kispadjára, 2012-ben bronzéremig vezette az együttest az Európa-bajnokságon. 2013 elején diagnosztizáltak nála leukémiát, szeptemberben csontvelő-átültetésen is átesett. Távollétében Siti Bea, majd a szerbiai világbajnokságon Siti és Hajdu János irányította a nemzeti csapatot.

Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke hétfőn elmondta, januárban, az elnökségi ülésen mindenképpen téma lesz a kapitányi poszt. Emberi és szakmai szempontokat figyelembe véve fognak dönteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik