Sport

Már idén megkezdi a 2014-es szezont Babos Tímea

babos tímea (babos tímea)
babos tímea (babos tímea)

A világranglista 88. helyén álló magyar játékos egy hónapig készült a nizzai teniszakadémián. Reméli, hogy már a 2014-es szezon elején eredményes lesz, köszönhetően az elmúlt időszakban elvégzett kemény munkájának.

A 20 éves teniszező néhány napot Magyarországon tölt, majd szerdán utazik el Ázsiába. Először Kínában áll rajthoz, majd következik Sydney és az új szezon első Grand Slam-versenye, a melbourne-i Australian Open – írja a babostimea.hu.

„Azt gondolom,  hogy nagyon jól sikerült felkészülésen vagyok túl. Nagyon élveztem a kintlétet, jó időnk volt, jó partnerekkel tudtam játszani. Edzőmeccseket is sikerült jó párat lejátszanom, így elégedett vagyok. Az első két hétben abszolút az állóképességre helyeztük a hangsúlyt, rengeteg futás és súlyemelős kondiedzés szerepelt a programban. Aztán ahogy haladtunk előre, úgy volt több tenisz, több gyorsasági gyakorlat és több mérkőzés” – nyilatkozta Timi.

Fotó: babostimea.hu

A fiatal teniszező nem bánta meg, hogy szinte a teljes felkészülést Franciaországban töltötte.

„Ahogy már korábban említettem, ideális körülményeink voltak. Jó időjárás, sok pálya, jó edzőpartnerek, dimbes-dombos környék” – jegyezte meg Timi. “Szerencsére nem voltam már beteg egy percet sem. Apró, mikrosérüléseim voltak a sok munkától. Így természetesen állandó kezeléseket, masszázsokat kellett kapnom. De azt gondolom, ez normális az élsportban.”

Timi Sopronban tölti a Karácsonyt, de már december 25-én elutazik Kínába. A nevezések alapján a 18. helyen áll a december 29-én kezdődő sencseni verseny főtábláján. Az 500 000 dolláros torna indulói között találjuk még mások mellett a világranglistán 3. kínai Na Lit (2011-ben megnyerte a Roland Garrost, 2011-ben és idén finalista az Australian Openen) és a párosban világelső, egyesben 7. olasz Sara Erranit is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik