Sport

A megdönthetetlennek hitt rekord már a múlté

Peyton Manning (peyton manning, )
Peyton Manning (peyton manning, )

Peyton Manning, a profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Denver Broncos irányítója szezonbeli 51. touchdown-átadását is megszerezte az alapszakaszban, amivel megdöntötte Tom Brady rekordját.

A New England Patriots irányítója még a 2007-es idényben dobott félszáz TD-passzt, ám a 37 éves Manning vasárnap este a Houston Texans elleni összecsapáson négy alkalommal is megtalálta csapattársait – Eric Deckert kétszer, Demaryius Thomast, valamint Julius Thomast pedig egyszer-egyszer – a végzónán belül. 2007-ben Brady éppen Manning 2004-es rekordját adta át a múltnak, kilenc évvel ezelőtt ugyanis utóbbi, még az Indianapolis Colts játékosaként 49 touchdown-átadást jegyzett.

Manning lehet az alapszakasz legjobbja
Fotó: AFP

A Colts-cal 2006-ban Super Bowl-győztes Manning még tovább javíthatja a csúcsot, ugyanis az alapszakasz csak a jövő héten zárul, a Denver mostani győzelmével bebiztosította csoportgyőzelmét, azaz a rájátszás első körében nem kell pályára lépnie.

A Patriots sem maradt le a Denver mögött, a bostoniak ugyanis simán verték a tavalyi bajnok Baltimore Ravens, így a Hollóknak az utolsó körben le kell győzniük a Cincinnatti Bengalst ahhoz, hogy biztosan rájátszásba jussanak.

Az NFC-ben a hatból még csak két továbbjutó csapat kiléte ismert: a Seattle és a Carolina lesz ott biztosan az egyenes kieséses szakaszban. A Chicago több mint negyven pontos vereségével még nem tudta megnyerni a csoportját, ahogy a Philadelphia sem. A Sasoknak ugyanis az utolsó körben a rivális Dallast kell két vállra fektetniük a playoffhoz.

Eredmények – NFL, 16. hét

Buffalo Bills–Miami Dolphins19–0
Carolina Panthers–New Orleans Saints17–13
Cincinnati Bengals–Minnesota Vikings42–14 
Houston Texans–Denver Broncos13–37
Jacksonville Jaguars–Tennessee Titans16–20 
Kansas City Chiefs–Indianapolis Colts7–23 
New York Jets–Cleveland Browns24–13 
St. Louis Rams–Tampa Bay Buccaneers23–13 
Washington Redskins–Dallas Cowboys23–24 
Detroit Lions–New York Giants20–23 – h.u. 
Seattle Seahawks–Arizona Cardinals10–17
Baltimore Ravens–New England Patriots7–41
Green Bay Packers–Pittsburgh Steelers31–38
San Diego Chargers–Oakland Raiders26–13
Philadelphia Eagles–Chicago Bears 54–11

Ajánlott videó

Olvasói sztorik