Sport

Szegeden is új stadion épül

labdarúgás (labdarúgás, )
labdarúgás (labdarúgás, )

2014-ben kezdődhetnek majd el a munkák a Felső Tisza-parton, s ha minden ideálisan alakul, akkor 2016-ban egy új, 5000-es stadionban szurkolhatnak majd a szegediek.

A szegedi közgyűlés pénteken döntött a stadionépítésről, így új és korszerű arénája lesz a Csongrád megyei székhelynek – adta hírül a delmagyar.hu.

A képviselők egy komoly vita után szavaztak, amelyben arról döntöttek, hogy megépülhet a stadion. A Nógrádi Tibor által benyújtott előterjesztést fogadták el a képviselők.

A munkálatokat minden valószínűség szerint jövőre kezdik el, s 2016 őszére készül majd el az új, 5000-es – a későbbiekben 10 ezresre bővíthető stadion. 

Az MLSZ és a gazdasági minisztérium adott zöld utat, hogy a taós pályázaton nyert majdnem 700 millió forintot a szponzori hajlam megléte révén felhasználhassák. A stadion teljes költségvetési költsége 3 milliárd forint.

Szegeden hosszú idő után lesz sportlétesítmény-fejlesztés, aminek a futballszeretők nyilván nagyon örülnek. Azok az egyesületek, akik eddig a Felső Tisza-parti stadionban edzettek viszont kicsit aggódnak, hiszen bizonytalan a jövőjük.

Az OTP Bank Ligában szereplő csapatok közül a Debrecen Nagyerdei Staidionja már félkész állapotban van, de a Ferencváros új arénája is rekordsebességgel épül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik