Sport

Negyvenmilliárdból újul meg ezer focipálya

nagyerdei stadion (nagyerdei stadion)
nagyerdei stadion (nagyerdei stadion)

Összesen ezer futballpálya újítanak fel 2016-ig, a kormány a pályák komfortosítására negyvenmilliárd forintot biztosított - erről Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség új szóvivője beszélt a Magyar Hírlapnak adott szombati interjújában.

A szóvivő – aki korábban éveken keresztül a vámhatóságnál dolgozott – úgy fogalmazott: “a pályaépítés gól és nem öngól”. Hangsúlyozta: olyan pályák újulnak meg, ahová a szülők eddig nem engedték sem játékosként, sem nézőként a gyereküket. Ha több gyerek megy ki a pályákra, nagyobb a merítési lehetőség, közülük több tehetség kerülhet ki.

Már épül az új aréna Debrecenben
Fotó: MTI

Felhívta a figyelmet arra is, hogy három év alatt megduplázódott az igazolt labdarúgók száma.

A bejelentett átfogó infrastrúra-fejlesztési program keretében 27 NB I.-es és NB II.-es stadion válik korszerűvé, s nem csak klasszikus stadionok, hanem kisebb pályák is, amelyeket nemcsak minőségi sportokra lehet majd használni, hanem tömegrendezvényekre, falunapokra, iskolai ünnepségekre.

Az OTP Bank Ligában szereplő csapatok közül a Debrecen Nagyerdei Staidionja már félkész állapotban van, de a Ferencváros új arénája is rekordsebességgel épül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik